Welkoop grote winnaar Shopping Awards 2023

24-03-2023 (11:17) - Awards

De winnaars van de Nederlandse e-commerceprijzen, de Shopping Awards 2023, zijn bekend. De grote winnaar van het awardgala voor beste webshops is dit jaar Welkoop. De webwinkel van de specialist in tuin- en dierproducten won een Shopping Award in de categorie ‘Dier’ en werd bovendien uitgeroepen tot overall winnaar:DHL Beste Webwinkel van het Jaar 2023.

De Shopping Awards werden op 23 maart uitgereikt tijdens een awardgala in Grand Hotel Huis ter Duin. De winnaars van de Shopping Awards Publieksprijzen worden ieder jaar bepaald op basis van publieksstemmen en beoordelingen van experts uit het vak. Publieksstemmen gelden voor 50 procent van de uiteindelijke beoordeling en vakexperts bepalen de andere helft.

Welkoop won niet alleen de Publieksprijs in de categorie ‘Dier’, maar bleek ook de grote favoriet bij het publiek en vakexperts. De webshop volgt daarmee Kaartje2go, de winnaar van vorig jaar, op als DHL Beste Webwinkel van het Jaar. Een compleet overzicht van de publieksprijzen is te vinden op de site van de Shopping Awards.

Mollie E-commerce Manager van het Jaar

Dit jaar werd voor het eerst ook een prijs uitgereikt aan een persoon. De Mollie E-commerce Manager van het Jaar Award, voor de e-commercemanager die zich het afgelopen jaar wist te onderscheiden met een unieke leiderschapsstijl en innovatieve ideeën om de commerciële doelstellingen van de webshop te behalen. Uit tientallen aanmeldingen ging de stem van de jury en van het publiek – wederom zijn beide goed voor 50 procent – naar Angela Haneveer. De e-commercemanager van Xenos mag zich Mollie E-commerce Manager van het Jaar 2023 noemen.

Shopping Awards Vakprijzen

Naast deze Shopping Awards zijn ook de winnaars van de Vakprijzen bekend. Hierbij gaat het om vijf actuele e-commercethema’s: duurzaamheid, b2b, marketplaces, nieuwe technologieën en de beste starter. De winnaars van deze prijzen zijn bepaald door een deskundige vakjury op basis van onder andere de ingediende motivatie en presentatie.

De winnaars

Amazon Marketplace Seller Award: Bolsius
DS Smith Sustainability Award: ZO Schoon
Mondu B2B Award: IGO Promo
PayPal Beste Starter Award: Cloudpillo
PostNL Nieuwe Technologieën & Innovaties Award SteigerbuisOnline
Huboo Ecommerce50

Traditioneel wordt tijdens de Shopping Awards ook de Huboo Ecommerce50 bekendgemaakt: de lijst met snelst groeiende e-commercebedrijven. Deze lijst wordt dit jaar aangevoerd door Super Ninja, gevolgd door Burker Watches. Pinkcube maakt de top 3 compleet. Een volledig overzicht van de uitslagen is te vinden op de site van de Shopping Awards. 

De Shopping Awards worden mede mogelijk gemaakt door Thuiswinkel.org en uitgevoerd door Stichting Shopping Awards en BBP Media.