bp en Uber starten samenwerking voor emissievrij mobiliteitsplatform

bp en Uber starten samenwerking voor emissievrij mobiliteitsplatform

05-04-2023 (16:17) - Sustainable

bp en Uber hebben een nieuwe wereldwijde mobiliteitsovereenkomst aangekondigd waarin de twee bedrijven samenwerken om Ubers doelstelling in 2030 een emissievrij mobiliteitsplatform te worden in de VS, Canada en Europa (en wereldwijd in 2040) te versnellen.

Deze overeenkomst tussen een ride-hailing-platform en een geïntegreerd energiebedrijf is een primeur. Met de samenwerking worden de chauffeurs geholpen bij de overstap naar EV’s, door ze toegang te bieden tot laadmogelijkheden.

Uber streeft ernaar om in 2040 wereldwijd 100% van de ritten via het platform plaats te laten vinden met elektrische voertuigen, micro-mobiliteit of openbaar vervoer. bp heeft de ambitie om uiterlijk in 2050 een ‘net zero’-bedrijf te worden en overal ter wereld te helpen met de transitie naar ‘net zero’.

Uber en bp richten zich in eerste instantie op samenwerking in een aantal belangrijke markten, waaronder in Europa, de VS en het VK, om de doelstellingen van Uber voor 2030 in die markten te ondersteunen. Andere markten, waaronder Australië en Nieuw-Zeeland, volgen. De lokale teams hebben de handen ineen geslagen om chauffeurs binnen een maatwerkprogramma toegang te bieden tot het snellaadnetwerk van bp pulse, inclusief speciale aanbiedingen.