Docu 'Maastricht Goes Green': Duurzaamheid is geen loze kreet

Docu 'Maastricht Goes Green': Duurzaamheid is geen loze kreet

14-11-2023 (16:26) - Sustainable

In een wereld die steeds meer gefocust is op duurzaamheid, zet de evenementenindustrie significante stappen om initiatieven te omarmen die bijdragen aan de Sustainable Development Goals.

Nu steeds meer organisatoren van evenementen bestemmingen bevragen over het duurzaamheidsbeleid van hun steden, wil de stad Maastricht haar verhaal vertellen op een manier die alle lopende inspanningen weerspiegelt. Het Maastricht Convention Bureau wilde inzicht verwerven in hoeverre duurzame praktijken zijn omarmd door lokale ondernemers binnen de evenementensector. Onderzoekers doken in de initiatieven van evenementlocaties en hotels en ontdekten een overtuigend verband tussen de activiteiten van hun lokale partners in Maastricht en de bredere wereldwijde evenementenindustrie.

SDG

De duidelijke overeenstemming van de hoogst gerangschikte SDG's in Maastricht, met wereldwijd onderzoek in het SDG-rapport van de Joint Meeting Industry Council, benadrukt dat duurzaamheid geen loze kreet is; het is een drijvende kracht achter betekenisvolle verandering in de evenementenindustrie.

Documentaire Maastricht Goes Green'

Om duurzaamheid te stimuleren deelt het Maastricht Convention Bureau de duurzame initiatieven van hun lokale brancheleden. Hun studie is nu aangevuld met een video waarin de duurzame initiatieven van lokale brancheleden worden getoond. Lokale ondernemers zoals Château St Gerlach, MECC Maastricht, EDEN Design Hotels en Hotel van der Valk Maastricht zijn betrokken bij deze documentaire. Ze openden deuren die normaal gesproken gesloten blijven en gaven een kijkje achter de schermen, met betrekking tot lokale inkoop, afvalbeheer, energiereductie, waardig werk en gemeenschapsopbouw.