Eerste boom geplant voor nieuw duurzaam hoofdkantoor Bever

16-12-2023 (20:29) - Sustainable

Buitenwinkel Bever gaat een nieuw hoofdkantoor van 3600 m2 en een distributiecentrum van 13.000 m2  in Pijnacker bouwen. In plaats van de traditionele 'eerste paal', is de eerste boom door wethouder Bart van Straten geplant als startsein voor de bouw.

Het duurzame kantoorpand zal naar verwachting eind 2024 worden opgeleverd. De buitenwinkel geeft aan een grotere locatie nodig te hebben om de groei bij te benen. Het gebouw is ontworpen door Bureau Kroner architecten. In lijn met zijn duurzaamheidsambities koos Bever voor duurzame nieuwbouw. Zo wordt onder andere, in plaats van beton, gebruik gemaakt van hout voor de hoofddraagconstructie van het drie verdiepingen tellende kantoorpand. Bureau Kroner architecten heeft zich voor de vormgeving en het materiaal- en kleurgebruik van het gebouw laten inspireren door het omliggende landschap.

Duurzaam verbruik energie

Op het dak van het distributiecentrum komen zonnepanelen te liggen en het hoofdkantoor krijgt een groen dak - in lijn met de biodiversiteit in de omgeving - waardoor het energieverbruik aanzienlijk wordt verminderd. Het buitenterrein wordt voorzien van een parkeergarage met laadplekken voor elektrische auto’s en rondom het distributiecentrum en hoofdkantoor komt een groene zone met een diversiteit aan bomen en planten. De landschapsarchitect heeft een natuur-inclusieve ontwerpoplossing voor een gezonde leefomgeving, met aandacht voor klimaatadaptatie, energietransitie en het biodiversiteitsvraagstuk ontworpen.

Groei aanleiding om te verhuizen

"De ongekende groei die Bever heeft doorgemaakt, zowel in klantvraag als in uitbreiding van fysieke winkels en online, heeft de capaciteit van ons huidige distributiecentrum en hoofdkantoor overtroffen. Ook de groei van onze hergebruikstraat, in-house wasservice en kledingreparatie-atelier in de afgelopen drie jaar heeft ons doen inzien dat verhuizing de enige juiste optie is", aldus Albert Scholte, CEO van Bever.