Fishtales benoemt René Harmsen als marketing directeur

27-06-2022 (11:26) - Sustainable

Op 1 juli treedt René Harmsen in dienst van de food scale-up FishTales. Hij treedt aan als marketing directeur en gaat nauw samenwerken met Tjebbe Onnes, General manager bij Fish Tales, oprichter en seafoodchef Bart van Olphen en mede oprichter Harm-Jan van Dijk.
 
Harmsen komt van voedingsmiddelenconcern Ecotone, voorheen Wessanen, waar hij meer dan 10 jaar werkzaam was als onder meer marketing manager international markets. Bij FishTales gaat Harmsen zich bezig houden met het professionaliseren en vergroten van de zichtbaarheid van het merk in Nederland en over de landsgrenzen. 
 
René Harmsen: “Ik kijk er enorm naar uit voor FishTales aan de slag te gaan. Een merk met een missie dat op een positieve en enthousiaste manier een bijdrage wil leveren aan een betere wereld en impact wil maken binnen de visindustrie. Deze nieuwe baan geeft me de gelegenheid  mijn affiniteit met duurzaamheid en voeding voort te zetten en werkzaam te blijven als marketeer met het uiteindelijke doel om zoveel mogelijk consumenten duurzame vis te laten eten.”
 
Bart van Olphen, co-founder van FishTales: “Door de expansie van ons merk naar nieuwe markten, onder meer de VS, zijn we operationeel enorm gegroeid. Dit vereist nieuwe talenten. We zijn enorm blij dat  René ons team komt aanvullen en versterken. Hij brengt een schat aan ervaring mee en samen met hem kunnen we nog veel meer impact maken en ons merk wereldwijd op de kaart zetten.”    
 
Harmsen (37) studeerde af aan de Universiteit van Amsterdam met een Master Degree in Communication Sciences. Hij begon zijn carrière in het Marketing team van Wessanen als junior brandmanager voor de Nederlandse divisie. Door de jaren heen groeide hij door naar senior brandmanager om zijn loopbaan bij het bedrijf vervolgens af te sluiten als Marketing manager international markets. In deze rol speelde hij een leidende rol in de marketing van het portfolio van Wessanen (tegenwoordig Ecotone) waarbij duurzaamheiden innovatie een belangrijke rol spelen. 
 

Internationaal op de kaart 

Fish Tales werkt wereldwijd samen met lokale visserijgemeenschappen die leven en vissen in harmonie met de natuur. Door duurzame vangstmethoden te gebruiken, draagt het bedrijf bij aan gezonde oceanen en kunnen kleine visserijgemeenschappen werken en blijven bestaan. Op deze manier kan iedereen genieten van vis met een goed verhaal - volledig transparant, van vangst tot in de keuken. Harm Jan van Dijk en Bart van Olphen, de oprichters van het bedrijf, zijn inmiddels op veel plekken in de hele wereld actief met Fish Tales. Vorig jaar nog maakte Fish Tales de stap naar de VS. Onder de naam Sea Tales – de naam Fish Tales was in de VS al bezet – is het duurzame vismerk daar nu landelijk te koop bij onder meer de winkels van Whole Foods Market en The Fresh Market, twee van de meest prestigieuze supermarktketens van het land. In Nederland is Fish Tales te koop bij AH, Picnic, Crisp en Gorillas.