HEMA X SodaStream

HEMA X SodaStream

03-01-2023 (13:08) - Sustainable

HEMA en SodaStream slaan de handen ineen om het dagelijks leven een stukje duurzamer te maken. Met het HEMA X SodaStream toestel zet je kraanwater gemakkelijk om in bruisend water. Het bruisende water kan daarna bewaard worden in de herbruikbare HEMA X SodaStream-fles met unieke print. Op deze manier gaan HEMA en SodaStream gezamenlijk het eenmalig gebruik van plastic flessen tegen. 

Jaarlijks belanden miljoenen plastic flessen in het milieu. Door dagelijks een herbruikbare fles te gebruiken, kan een gemiddeld huishouden al snel duizenden flesjes besparen. Daarnaast is het gebruik van het HEMA X SodaStream toestel ook goed voor de portemonnee van gebruikers.

Uniek design

De SodaStream wordt geleverd met een herbruikbare fles met een unieke HEMA-print die je overal mee naartoe neemt. De fles is verkrijgbaar in verschillende maten - 1 liter en 0.5 liter, HEMA-kleuren en prints. De flessen zijn gemaakt van co-polyester waardoor ze ook geschikt zijn voor de vaatwasser.

Duurzamere toekomst

“We zijn trots op deze unieke samenwerking van HEMA met SodaStream!” Aldus Susan Houben, Head of Marketing Benelux van SodaStream. “Samen met HEMA kunnen we nog meer consumenten bereiken en de mogelijkheid bieden om thuis eenvoudig van kraanwater een eindeloze variatie aan bruisende, smaakvolle drankjes te maken. HEMA en SodaStream slaan de handen ineen op weg naar een duurzamere toekomst!”

Slim product

“SodaStream is een slim product dat de klant echt helpt in het dagelijks leven. Het bespaart niet alleen een hoop geld en gesjouw, maar scheelt vooral een boel plastic afval. Iets waar HEMA natuurlijk graag aan bijdraagt”, zegt Britt Westerhoff, Categorie Manager bij HEMA “Dit maakt ons extra trots op deze samenwerking. We kijken ernaar uit om samen met SodaStream deze boodschap verder uit te dragen en het aanbod voor klanten nog toegankelijker te maken.”

De flessen en het SodaStream apparaat zijn online via hema.nl en in vrijwel alle filialen van HEMA verkrijgbaar. Ook is het in een groot aantal vestigingen van het warenhuis mogelijk om lege koolzuurcilinders om te ruilen voor volle exemplaren. De lege exemplaren worden door SodaStream schoongemaakt en opnieuw gevuld. De klant betaalt dan alleen voor het gas. Een volle cilinder bevat voldoende gas voor ongeveer 60 liter bruisend kraanwater.