Le Pain Quotidien lanceert Cannabisbrood

27-06-2023 (11:38) - Sustainable

Cannabisbrood is de nieuwste innovatie van Le Pain Quotidien. Of zoals CEO Annick van Overstraeten het zegt: “Ons meest ecologische brood tot nu toe, ontwikkeld door onze oprichter Alain Coumont in samenwerking met de Canbe Farm in Waals-Brabant.”

Het cannabisbrood wordt verkocht in alle 54 bakkerijen en restaurants in Nederland, België, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Het cannabisbrood van Le Pain Quotidien bestaat uit een mix van gepelde en ongepelde cannabiszaden, bloem van gemalen cannabiszaad, de traditionele Le Pain Quotidien zuurdesem en biologische bloem. Hennepzaden zijn lekker en gezond, maar de keuze voor dit controversiële zaad is in de eerste plaats ecologisch gedreven, want de teelt van Cannabis Sativa L. plant biedt veel voordelen voor de landbouw, en onze planeet in het algemeen.

Hennepzaad bevat een schat aan vitaminen (B en E) en mineralen als magnesium, kalium, ijzer, zink en fosfor. De zaden, ook gepeld of gemalen, zitten boordevol magnesium, meer dan 60% oplosbare vezels en eiwitten die essentieel zijn voor de darmgezondheid. Ze zijn een geweldige bron van plantaardig eiwit, omega-3 en omega-6 essentiële vetzuren.

“Ons cannabisbrood is het resultaat van onze zoektocht om kleine stappen te zetten naar een betere wereld, door aandacht te hebben voor de planeet. Het maakt dan ook deel uit van onze “small steps”, waaronder we onze keuzes rond biologische, lokale en circulaire producten bundelen. Brood is het belangrijkste product van Le Pain Quotidien, daarom zochten we naar innovaties die de impact van brood op de planeet verbeteren, het gebruik van hennep in brood ondersteunt deze missie. Deze stap was overigens niet zo klein om te zetten. Het was een uitdagende missie. Cannabis heeft een slechte naam door de marihuana, maar daar heeft dit brood niets mee te maken. Onze klanten kunnen gerust zijn, en we communiceren er ook duidelijk over", zegt Annick Van Overstraeten, CEO.