Mitsuba introduceert Seaweed Crisps

12-09-2022 (10:43) - Sustainable

Mitsuba, het snackmerk geïnspireerd op de Aziatische keuken, introduceert een nieuwe zeewiersnack: Seaweed Crisps. De Crisps zijn verkrijgbaar in drie smaken: Zeezout, Paprika en Wasabi.
 
De crisps zijn vegan, palmolievrij, MSG-vrij en een bron van vezels. Middels de verkoop van de Seaweed Crisps in samenwerking met The Seaweed Company draagt Mitsuba bij aan de biodiversiteit in de oceaan. Voor elke verkochte zak Crisps wordt een stuk zeewierboerderij aangebouwd ter grootte van een A4. Mitsuba Seaweed Crisps zijn vanaf half september te koop bij o.a Albert Heijn en Jumbo.
 

Een ocean-friendly keuze

De afgelopen jaren wordt zeewier langzaamaan steeds vaker gebruikt in gerechten, maar toch is het nu vooral nog bekend van de sushimaaltijd. Om zeewier voor het grote publiek toegankelijk te maken én de nog veelal onbekende positieve effecten van zeewier op het klimaat onder de aandacht te brengen, introduceert Mitsuba de Seaweed Crisps op de Nederlandse markt. Zeewier neemt onder andere aanzienlijke hoeveelheden koolstof op waardoor de oceaan ontzuurt. Dit werkt bevorderlijk voor de groei en het behoud van koraal en ander zeeleven.
 

The Seaweed Company

Als afnemer van zeewier vindt Mitsuba het belangrijk om bij te dragen aan het behoud en de groei van zeewier. Daarom zijn Mitsuba en The Seaweed Company een samenwerking aangegaan: voor elke verkochte zak Seaweed Crisps wordt een deel zeewierboerderij ter grootte van een A4 bijgebouwd. Met hun zeewierboerderijen beoogt The Seaweed Company over de gehele wereld op een duurzame manier zeewier te kweken en gezonde en waardevolle toepassingen op basis van zeewier te ontwikkelen.
 
Mitsuba Seaweed Crisps zijn verkrijgbaar in de smaken zeezout, paprika en wasabi. Het product is voor de adviesprijs van €2,99 vanaf week 37 te koop bij onder andere Albert Heijn en vanaf week 42 bij Jumbo.