Naïf introduceert plastic vrije billendoekjes

Naïf introduceert plastic vrije billendoekjes

10-10-2023 (11:34) - Sustainable

In 2020 introduceerden Naïf het allereerste plasticvrije billendoekje in Nederland, de start van de Cheeky Revolution. Met zo'n kleintje gaan er namelijk behoorlijk wat billendoekjes doorheen (gemiddeld 14.000 per kind!), en die zijn allemaal gemaakt van plastic.

Als ouder kun je dus echt het verschil maken. Naast de plasticvrije billendoekjes met puur water, lanceert Naïf nu plasticvrije lotion billendoekjes. 

Effectief reinigen

Naïf heeft doekjes ontwikkelt met natuurlijke ingrediënten, speciaal samengesteld om de babyhuid te verzorgen terwijl ze tegelijkertijd effectief reinigen. De nieuwe lotiondoekjes, verrijkt met aloë vera en bamboe-extract, doen precies dat.

Plasticvrij

Alle billendoekjes zijn volledig plasticvrij. Traditionele billendoekjes worden gemaakt van polyester, een chic woord voor plastic. Een pakje bevat evenveel plastic als 2 PET-flessen. Dat betekent dat je per kind zo'n 475 plastic flessen weggooit. Door te kiezen voor plasticvrije doekjes maak je als ouder dus veel impact. Sinds de lancering van de billendoekjes heeft Naïf samen met de klanten al meer dan 4 miljoen plastic flessen bespaard. Inmiddels is 20 procent van de verkochte billendoekjes in Nederland plasticvrij. Door de introductie van de plasticvrije lotion billendoekjes, hoopt Naïf dat er straks echt geen reden meer is om plastic doekjes te kopen.Geen plastic,

De doekjes zijn gemaakt van het een duurzamer materiaal: VEOCEL Lyocell, een vezel op basis van natuurlijke houtpulp. Het verschil met viscose is dat lyocell op een milieuvriendelijke manier wordt geproduceerd, zonder schadelijke chemicaliën. Het lyocell dat we gebruiken, komt van snelgroeiende Eucalyptus bomen uit duurzame bossen. Het resultaat is een duurzamer doekje dat zacht én stevig tegelijk is.