Plantaardige melk meest online bestelde vegan product

Plantaardige melk meest online bestelde vegan product

01-11-2022 (10:39) - Sustainable

Uit onderzoek onder meer dan 100.000 bezorgingen door Gorillas blijkt dat plantaardige zuiveldranken het meest populair zijn onder de veganistische producten. De online supermarkt presenteert een Top 5 van meest populaire plantaardige producten.

Op 1 november is het World Vegan Day. De veganistische leefstijl is enorm in opkomst en dat is ook te zien aan het diverse aanbod op de markt. Toch blijkt uit bovenstaand onderzoek dat de plantaardige zuivelproducten - zoals sojamelk, havermelk of amandelmelk toch het meest populair zijn.

De top 5 populairste plantaardige producten

1. Haverdrank barista editie;
2. Haverdrank met toegevoegd calcium;
3. Amandeldrank zonder suiker;
4. Plantaardige yoghurt naturel;
5. Sojadrank met toegevoegd proteïne.

Verschil tussen steden

De geheel veganistische haverdrank barista editie is het meest populair in de elf steden waar onderzoek naar is gedaan. In de steden Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht staat deze melk op nummer één. In de steden Groningen en Leeuwarden is de haverdrank met toegevoegd calcium het meest populair. In de stad Tilburg is de Amandeldrank zonder suiker het populairst.

Soja minder populair

De vierde en vijfde plek worden eveneens gevuld door zuivelproducten, namelijk op de vierde plek plantaardige yoghurt naturel en op de vijfde plek sojadrank met toegevoegd proteïne. Beide producten zijn gemaakt op basis van soja, wereldwijd het meest bekende ingrediënt in veganistische producten. Hoewel ze in het onderzoek van Gorillas net buiten de top 3 vallen, worden sojaproducten alsnog veel geconsumeerd in Nederland.