Van Straaten presenteert nieuwe duurzame inspanningen

29-11-2023 (10:20) - Sustainable

Van Straaten maakt bekend de duurzaamheidsstandaard in de branche opnieuw te verleggen. Niet alleen neemt het bedrijf deze maand zijn tweede, next-gen 5-meter sublimatieprinter in gebruik, maar ook de volledige bedrijfsvoering wordt gecertificeerd door de certificeringsinstantie ClimateCalc.


In 2016 nam Van Straaten de eerste Durst Rhotex 500 sublimatieprinter ter wereld in gebruik. De machine werd in opdracht ontwikkeld en gebouwd, om zo efficiënt mogelijk te kunnen produceren, met minder milieubelasting dankzij het gebruik van watergebaseerde inkt. Deze maand neemt het bedrijf zijn tweede, next-gen Durst Rhotex 500 in gebruik. De printer is nog zuiniger en efficiënter dan de eerste en levert in combinatie met de zes 3,2-meter sublimatieprinters een productiecapaciteit op van ruim 8.000 m2 per dag.

Meten is weten

Van Straaten heeft zijn volledige productassortiment laten certificeren door de onafhankelijke, internationaal opererende certificeringsinstantie ClimateCalc. Het certificeringssysteem is ontworpen om vanuit een levenscyclusperspectief exacte informatie te verschaffen over de CO2-impact van grafische producten. Het levert de branche een complete, objectieve methode om producten en inspanningen met elkaar te vergelijken en te verbeteren.