Conclusion versterkt AI-dienstverlening met nieuw bedrijf

Conclusion versterkt AI-dienstverlening met nieuw bedrijf

03-07-2024 (11:02) - Tech

Businesstransformatie- en IT-dienstverlener Conclusion lanceert het nieuwe bedrijf Conclusion AI 360, en versterkt daarmee zijn Artificial Intelligence dienstverlening.

Conclusion AI 360 helpt organisaties bij het bepalen van een visie op AI, leert teams hoe zij van AI kunnen profiteren en ondersteunt bij het bepalen van de AI-strategie en het -beleid binnen de organisatie. Ook krijgen bedrijven aan de hand van het Responsible AI framework inzicht in hoe kunstmatige intelligentie verantwoord ingezet kan worden. 

Drastische gevolgen

Adil Bohoudi, Managing Director Conclusion AI 360, ziet enorme kansen voor organisaties op het gebied van AI: "Er is enorm veel enthousiast in de markt; bedrijven willen de boot niet missen". Tegelijkertijd nemen de zorgen rondom deze technologie toe. Daarentegen is er wel aandacht bij de overheid en worden er regels en wetten opgesteld, zoals de AI Act, die de ontwikkeling en invoering van veilige en betrouwbare AI-systemen bevorderen. 

"Een verkeerde inzet van de technologie kan drastische gevolgen hebben voor de samenleving," waarschuwt Bohoudi. Daarom is het belangrijk dat organisaties een innovatieve en verantwoorde AI-strategie bepalen en implementeren. "Daar helpen wij bij."