De evolutie van IT-beheer: Managed Services

De evolutie van IT-beheer: Managed Services

29-05-2024 (12:22) - Tech

De moderne IT-sector is dynamisch en complex, met een groeiende behoefte aan snelle, betrouwbare en flexibele dienstverlening. Om concurrerend te blijven en zich te concentreren op hun kernactiviteiten, wenden bedrijven zich steeds vaker tot externe dienstverleners om het beheer en onderhoud van hun IT-infrastructuur over te nemen. In deze blog bespreken we de opkomst van Managed services als een belangrijke trend in de IT-sector en introduceren we Previder, een toonaangevende Managed Service Provider (MSP) die zich richt op het bieden van geavanceerde IT-oplossingen en diensten.

Wat zijn Managed Services en hoe werken ze?

Managed services houden in dat bedrijfsprocessen, met name IT-processen, worden uitbesteed aan een externe dienstverlener, zoals Previder, die verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van de IT-infrastructuur van een organisatie. Dit omvat onder andere het monitoren, optimaliseren en opslaan van data. Door het uitbesteden van IT-beheer aan een gespecialiseerde MSP, kunnen organisaties zich volledig richten op hun kernactiviteiten, terwijl ze profiteren van kostenbesparingen, volledige IT-ondersteuning en betrouwbare dataopslag.

Previder: Een toonaangevende Managed Service Provider

Previder beschikt over een MSP die verschillende voordelen biedt, zoals schaalbaarheid, flexibiliteit en professionele end-user support. Ze beheren de volledige IT-infrastructuur van een organisatie, investeren continu in het opleiden en certificeren van hun medewerkers om ervoor te zorgen dat ze over de expertise en actuele kennis beschikken. Previder biedt branchespecifieke IT-oplossingen die afgestemd zijn op de behoeften van verschillende markten, zoals de zakelijke markt, woningcorporaties, de zorg en softwareontwikkelaars. Ze beheren high-end datacenters die voldoen aan de Nederlandse wetgeving en hebben een eigen cloudinfrastructuur die infrastructuur en werkplekken als een service aanbieden.

De voordelen van Managed Services voor jouw organisatie

Er zijn tal van voordelen verbonden aan het gebruik van Managed services voor jouw organisatie. Ten eerste stelt het je in staat om je te concentreren op je kernactiviteiten, terwijl je IT-processen in handen zijn van ervaren specialisten. Dit kan leiden tot significante kostenbesparingen, soms tot wel 50%. Bovendien hoef je geen investeringen te doen in hardware, aangezien de MSP zorgt voor de benodigde infrastructuur. Daarnaast bieden Managed Services proactieve monitoring en onderhoud van integraties, wat leidt tot een verhoogde snelheid, continuïteit en kwaliteit van dienstverlening. Ten slotte zorgt het uitbesteden van IT-beheer aan een MSP voor een stabiele basis voor de digitale strategie van een organisatie, helpt het risico's te verminderen en nieuwe kansen te benutten.

Previder's twin-datacenters: Betrouwbare opslag en beveiliging

Een van de belangrijkste aspecten van IT-beheer is de opslag en beveiliging van data. Previder biedt Managed Services vanuit hun eigen twin-datacenters, die zorgen voor uptime, certificeringen op het gebied van kwaliteit en beveiliging, dataveiligheid en duurzaamheid. Deze datacenters zijn ontworpen om betrouwbare en veilige IT-oplossingen te bieden, waarbij gegevens continu worden beschermd tegen onvoorziene omstandigheden. Bovendien heeft Previder oog voor de eindgebruiker en biedt het professionele end-user support om ervoor te zorgen dat de IT-infrastructuur soepel en efficiënt werkt.

Branchespecifieke IT-oplossingen van Previder

Previder onderscheidt zich als MSP door het aanbieden van branchespecifieke IT-oplossingen, afgestemd op de behoeften en uitdagingen van verschillende sectoren. Zo bieden ze oplossingen voor de zakelijke markt, woningcorporaties, de zorg en softwareontwikkelaars. Previder heeft succesvolle klantcases in verschillende sectoren, waarbij ze hebben geholpen bij het optimaliseren van digitale werkomgevingen, het realiseren van efficiënte IT-omgevingen en het ondersteunen van bedrijfskritische processen. Door te kiezen voor een MSP met ervaring in jouw branche, kun je profiteren van op maat gemaakte oplossingen die aansluiten bij de unieke eisen van jouw organisatie.

Connectiviteit, flexibiliteit en beveiliging met Managed Services

In het snel veranderende digitale landschap is het van cruciaal belang dat organisaties beschikken over de connectiviteit, flexibiliteit en beveiliging die nodig zijn om te kunnen groeien en zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen. Managed services bieden deze eigenschappen door het leveren van geavanceerde IT-oplossingen, zoals cloudinfrastructuur, die het mogelijk maken om eenvoudig op te schalen en te reageren op veranderende marktomstandigheden. Bovendien zorgen MSP's zoals Previder voor continue monitoring en beveiliging van jouw IT-omgeving, waardoor je organisatie beschermd blijft tegen cyberdreigingen en andere risico's.

Kies voor Managed Services en werk samen met Previder

Het kiezen van Managed services voor het beheer van de IT-infrastructuur van jouw organisatie biedt tal van voordelen, zoals kostenbesparingen, schaalbaarheid, flexibiliteit en toegang tot geavanceerde technologie en expertise. Previder is een betrouwbare en ervaren MSP die zich inzet om jouw organisatie te helpen haar IT-behoeften te vervullen en te profiteren van de vele voordelen van Managed Services. Door samen te werken met Previder, kun je ervoor zorgen dat jouw organisatie beschikt over de IT-oplossingen en ondersteuning die nodig zijn om te groeien en te concurreren in de moderne digitale wereld.