Honeypot presenteert documentaire over open-source Promotheus

18-10-2022 (17:05) - Tech

Honeypot, Europees tech-focused banenplatform, lanceert op 25 oktober 2022 de nieuwe documentaire ‘Inside Prometheus: An Open Source System That Changed Technology’. Deze film geeft een kijk op de ontwikkeling en uiteindelijk massale acceptatie van een van de snelst groeiende open source-frameworks ter wereld: Prometheus.

De film toont de impact van open source en de pioniers die het verschil maakten. De film is vanaf 25 oktober op het YouTube-kanaal van Honeypot te zien. Een vertoning op het witte doek vindt op 8 en 9 november plaats tijdens PromCon EU 2022 in München. De film is geproduceerd in samenwerking tussen Honeypot, Cloud Native Computing Foundation, Chronosphere, Google en Red Hat, waarbij Speakeasy Productions de producer en lead is.

Het verhaal

De documentaire geeft een inzicht in de ontwikkeling van het Prometheus open source-project. De film start in 2012 als een team van ingenieurs bij SoundCloud een open source monitoringsysteem maakt om systeemstoringen en -uitval beter te kunnen ontdekken. Dit ontwikkelt zich uiteindelijk door tot Prometheus; het open source-project dat in 2016 toetrad tot de Cloud Native Computing Foundation (CNCF) en inmiddels wereldwijd massaal door ontwikkelaars geadopteerd is. Het verhaal wordt vanuit de eerste hand verteld. De film bevat gesprekken met pioniers, leidinggevenden en ingenieurs uit zowel de Prometheus-wereld als de diverse open source-gemeenschappen. Hun verhalen vormen gezamenlijk het oorsprongsverhaal van een van de snelste open source-projecten ooit gemaakt. 

Netflix voor ontwikkelaars

Imke Schultjan, Managing Director bij Honeypot: “Honeypot creëert al sinds 2018 video documentaires over open source-projecten. Denk aan onze films over Vue.js, GraphQL, Elixir of Ember.js. Inmiddels heeft het Honeypot contentplatform 'Cult' zelfs de naam het ‘Netflix voor ontwikkelaars’ gekregen. De Prometheus-documentaire is de nieuwste in deze reeks van uitgebreide producties, waarin de diversiteit van de developersgemeenschap, hun werk en hun leven in beeld wordt gebracht. De films die op ons platform worden vertoond, werpen een nieuw licht op de mensen achter de digitale applicaties die we elke dag gebruiken, de honderden regels code die zij schrijven, bugfixes en de vele uren werk.”

Inspireren

Chad Torbin, executive producer en oprichter van Speakeasy Strategies, noemt de productie van de film ‘liefdewerk’ en een kans om iets terug te doen voor de gemeenschap: “Een actieve en ondersteunende community is het hart van elk open source-project, maar er is meer nodig dan alleen een goede code om ontwikkelaars naar een project te trekken of die gemeenschap op te bouwen. Met films als deze hopen we de volgende generaties te kunnen inspireren met de niet eerder vertelde verhalen van ontwikkelaars en de impact die zij hebben gehad op de vormgeving van technologie. Prometheus is een van die speciale projecten die deze aandacht verdient en die we – ook met nieuwe documentaires – willen blijven ondersteunen.”

Bekijk de trailer hier.