Hyundai Motor Group ontwikkelt draadloze auto-updates

Hyundai Motor Group ontwikkelt draadloze auto-updates

12-10-2022 (11:45) - Tech

Hyundai Motor Group (HMG) heeft een nieuwe strategie ontwikkeld. Tot aan 2025 gaat het al hun voertuigen transformeren tot Software Defined Vehicles (SDV’s). Deze technologie, die HMG presenteerde tijdens het online forum Unlock the Software Age, laat gebruikers op afstand de software van hun auto bedienen.

De softwaretechnologie zorgt dat alle modellen, ook al verkochte exemplaren, altijd up-to-date blijven. HMG rust alle voertuigen uit met technologie waarmee ze tegen 2025 draadloos Over-The-Air (OTA) software-updates kunnen ontvangen. Daardoor kunnen functies van de auto – waaronder veiligheid en beveiliging, comfort, connectiviteit en prestaties – continue worden verbeterd. HMG verwacht dat tegen 2025 wereldwijd zo’n 20 miljoen auto’s met de technologie zijn uitgerust. De gebruikers van verbonden auto's worden ook gepersonaliseerde diensten aangeboden, zoals abonnementen op software. Tot aan 2030 investeert HMG zo’n 13 miljard euro om de ontwikkeling van deze strategie te versnellen.

Efficiënt

Gebruikers kunnen door de draadloze softwareupdates altijd functies van hun auto opwaarderen, zonder dat ze daarvoor naar de dealer moeten. En als ze de auto steeds updaten, blijft hij ook waardevast. 
HMG wil daarnaast de tijd van alle productieprocessen terugbrengen met dit gedeelde hardware- en softwareplatform voor al hun voertuigen. Dit vereenvoudigt de verschillende modellen, wat zorgt voor meer efficiëntie en minder kosten.