Mini presenteert de digitale avatar SPIKE

Mini presenteert de digitale avatar SPIKE

11-04-2023 (11:24) - Tech

SPIKE, de mascotte van het merk MINI, is opnieuw tot leven gebracht in de digitale wereld. Geïnspireerd door het uiterlijk van een Engelse Buldog, begeleidt hij je door het ronde infotainment-systeem in het dashboard van de toekomstige MINI-modellenfamilie.

In zijn rol als MINI Intelligent Personal Assistant biedt hij verschillende vormen van ondersteuning. SPIKE maakt zijn grote optreden op de internationale vakbeurs Auto Shanghai (18-27 april 2023) in China. Tijdens de laatste editie van de Dutch Design Week (november ’22) in Eindhoven beleefde SPIKE al een eerste preview als Art toy.

Ook in Shanghai wordt de opnieuw ontworpen viervoeter als een ‘Art toy’ getoond, die bezoekers als sculptuur van groot formaat op de stand van MINI verwelkomt. Art toys zijn onafhankelijke kunstwerken die elementen van speelgoed en sculpturen combineren in de stijl van de stedelijke popcultuur.

Digitale metgezel

SPIKE verschijnt ook in de cockpit van de nieuwe MINI Concept Aceman. De nieuwe SPIKE-modus is het  podium voor de digitale metgezel, die voor het eerst aan het publiek wordt gepresenteerd op het nieuwe ronde centrale OLED-display en dashboard. MINI presenteert in de loop van 2023 meer inzicht in de digitale wereld van de nieuwe modellenfamilie en de diverse functies die SPIKE biedt.

SPIKE is al sinds de introductie van de nieuwe MINI in 2001 de mascotte van het Britse merk. De buldog, met zijn compacte en krachtige gestalte en Britse afkomst, werd destijds al beschouwd als het perfecte dierenequivalent van de MINI. 

Veelzijdig karakter

Voor de MINI-gemeenschap heeft het MINI-ontwerpteam SPIKE ontwikkeld van een eerste schets tot een veelzijdig karakter, die de aandacht breder trekt dan tot alleen de auto. Hij werd al als ‘Art toy’ tentoongesteld tijdens de wereldpremière van de MINI Concept Aceman.