Payconiq International lanceert serie video’s over vrouwen in fintech

Payconiq International lanceert serie video’s over vrouwen in fintech

24-02-2023 (10:52) - Tech

Payconiq International lnceert een serie video’s gemaakt door vrouwelijke medewerkers. Het bedrijf, dat digitale betaaloplossingen ontwikkelt voor banken, handelaren en betaaldienstverleners in Europa, hoopt hiermee meer vrouwen te inspireren om hun talenten in te zetten voor een carrière in de fintech.

Momenteel is 38% van de werknemers bij Payconiq International vrouw en 25% van de managementfuncties wordt vervuld door een vrouw. Percentages die CEO Guido Vermeent graag binnen korte tijd ziet toenemen: “We hopen dat onze ‘women in tech’ andere vrouwen inspireren met hun verhaal en visie. Dat gaat over ambitie en trots maar ook over het loslaten van oude ideeën over wat werken in techniek is.”

Dat er nog weinig vrouwen toetreden tot de fintech wereld heeft twee belangrijke redenen, concluderen de vrouwen bij Payconiq. Zo is het een snel groeiende maar nieuwe branche waar mensen in het algemeen nog geen goed beeld van hebben. Daarnaast merken ze dat veel vrouwen niet beseffen hoe zij hun talenten in kunnen zetten in dit soort functies.

Vijf video's

In de serie van vijf video’s vertellen zij wat hen trots maakt, geven ze tips en delen zij hun ervaringen. ‘Meer vrouwen in (fin)tech is geen doel op zich,’ stelt Emilie Fourel, Product Owner, ‘om succesvol te zijn werkt een gediversifieerd team het beste. Bovendien denk ik dat veel vrouwen het een leuke, dynamische wereld zullen vinden waarin veel kansen liggen.’