Rotterdamse tech startup Noon wil inzicht geven in stressfactoren bij Millennial-medewerkers

Rotterdamse tech startup Noon wil inzicht geven in stressfactoren bij Millennial-medewerkers

08-05-2023 (10:33) - Tech

Technologie startup Noon is gelanceerd. Het wil werkgevers een platform geven om het welzijn van medewerkers te verbeteren en te ondersteunen. Tien organisaties, waaronder Polarsteps, vandeBron en Pinch zijn betrokken bij het testen van het platform.

Onderzoek toont aan dat Millennials en Gen Z’ers, het grootste percentage van werknemers bij start- en scale-ups in de technologiesector, de meeste stress ervaren door drang om zich te bewijzen. Dit leidt tot veel overwerken, wat ten koste gaat van het algehele welzijn. 

Pleister op de wond

Hendrik-Jan Griffioen en Saul Johnson ontwikkelde Noon. “Bestaande welzijnsbenefits die door werkgevers worden geboden, zoals initiatieven op het gebied van lichaamsbeweging, kunnen wel degelijk bijdragen aan een beter welzijn, maar dienen als pleister op de wond. Er wordt niet inzichtelijk gemaakt waar mentale problemen, zoals stress, vandaan komen. Daarmee blijft ook de oplossing uit. Met Noon wordt dit inzicht gegeven, voor werkgever en -nemer, en worden welzijnsactiviteiten een vast onderdeel van de dagelijkse routine”, aldus Hendrik-Jan Griffioen.

Technologie

De technologie van het platform kan geïntegreerd worden in communicatieplatform Slack. Zo kunnen dagelijkse check-ins worden gedaan bij medewerkers op het gebied van productiviteit, werkdruk, controle, werksfeer en de energieniveaus. Middels een dashboard wordt de data inzichtelijk gemaakt voor de leidinggevenden en hun teams. Naast team inzichten krijgen medewerkers toegang tot een eigen overzicht en ontvangen zij gepersonaliseerde aanbevelingen ten behoeve van hun welzijn, bijvoorbeeld om hun grenzen beter aan te leren geven. Noon is ontwikkeld in samenwerking met de Rotterdamse startup studio Builders Studio, een Rotterdamse startup studio voor Software-as-a-Service oplossingen voor wonen en werken.  

Foto: Saul Johnson en Hendrik-Jan Griffioen