Socialemediaplatform X bevestigt komst nieuwe videodienst om te concurreren met YouTube

29-04-2024 (07:00) - Tech

X, het socialemediaplatform van Elon Musk, komt met een nieuwe videodienst. Daarmee wil X onder meer de concurrentie aangaan met YouTube van Google-moederbedrijf Alphabet.

X bevestigt de geruchten in een memo aan mogelijke klanten en partners, maar zegt nog niet wanneer het platform precies uit moet komen. Wel is duidelijk dat de dienst 'binnenkort beschikbaar zou zijn voor de meeste smart-tv's'.

De stap naar video's is voor X belangrijk nu veel adverteerders van de berichtendienst zijn uitgestapt. Op X zelf worden nu ook al veel filmpjes bekeken. In de afgelopen dertig dagen telden al die bekeken filmpjes volgens het bedrijf op tot zo'n 23 miljard beeldminuten.

Allesomvattende app

Musk heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij van X op termijn een allesomvattende app wil maken, waarin alle diensten samenkomen. Gebruikers moeten straks op de app het nieuws kunnen volgen, chatten, video's kijken, producten kopen en bankieren.

Eerder werd al bekend dat het bedrijf ook met een nieuw e-mailplatform komt. De nieuwe mailservice zou XMail moeten gaan heten.

 


RTL/ANP