J&G Brand Experience wordt JENG
15-10-2009 (09:48) - Bureaus
Het is inmiddels meer dan 2,5 jaar geleden dat Justin Krüger en Giscard Monod de Froideville J&G Brand Experience oprichtten (beide oprichters waren hiervoor lange tijd verantwoordelijk voor de marketing & communicatie van Alex Beleggersbank). Een periode waarin J&G als reclamebureau snel volwassen is geworden. Met een team van 7 creatieve, jonge honden en meer dan 20 accounts in 2009, waaronder Ahoy, Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en StudentenWerk gaat het goed met het bureau, dat vooral gelooft in slimme stapsgewijze communicatie. Zo werd het ook tijd voor een volgende stap in de ontwikkeling van het bureau zelf. J&G Brand Experience wordt daarom JENG.
De JENG ones passen alle mogelijke vormen van communicatie toe. Hierin worden ze op diverse communicatiegebieden bijgestaan door bijzondere freelancers. JENG vindt dat veel communicatie beter en anders kan en ontwikkelt graag sterk geïntegreerde concepten, waarbij het conversieproces uit kleine slimme stappen is opgebouwd. Om zo van suspects prospects te maken, van prospects klanten en van klanten actieve loyale klanten. Een voorbeeld hiervan is Operation Brandjacking. Een eigen actie van JENG die twee weken geleden is gelanceerd, waarbij de JENG ones op bijzondere wijze bij gewilde oprachtgevers worden geïntroduceerd. De JENG ones willen namelijk merken bevrijden van een ieder die het merk misbruikt uit puur eigen belang. Operation Brandjacking bestaat uit een een teasermailing in de vorm van een ‘classified’ dossier uit naam van The Brand Intelligence Service (BIS) compleet met ‘exhibits of evidence’ zoals een ‘ransomnote’ en een stukje van het brandlogo. Deze wordt opgevold door een persoonlijk bezoek van de ‘BIS agents’, die in een echte Amerikaanse FBI Jeep met zwaailichten en sirenes hoogstpersoonlijk een bijzondere Black Box komen droppen. In de box bevindt zich een mobiele telefoon met een voorgeprogrammeerd nummer, dat toegang geeft tot een computer voice message met verdere instructies. Deze leiden uiteindelijk tot een persoonlijk brand filmpje, waarin het Brandjacking avontuur zijn afloop krijgt (kijk op www.thejengones.nl en klik op het filmpje zonder code).
Naast het leggen van een persoonlijk contact, willen de JENG ones met de actie communiceren dat hoewel ze het nodige respect hebben voor collega bureaus, ze wel vinden dat veel merken in het algemeen te veel moeten betalen voor overhead, te vaak met beperkende contracten akkoord moeten gaan en dat sommige vormen van creativiteit voorbij gaan aan resultaten. JENG bewijst graag dat het tegendeel mogelijk is. Met de pay off ‘stay forever jeng’ wil JENG benadrukken dat een beetje trappen tegen de gevestigde orde nooit verkeerd is. Ook dat hoort bij volwassen worden.