Agenda


Free Press Unlimited organiseert masterclass persvrijheid en democratie

Seminar

wo 12 oktober 2022 t/m wo 23 november 2022 - Persvrijheid is een onmisbaar onderdeel van de democratie, maar deze staat wereldwijd steeds meer onder druk. Ook in Nederland. In de laatste scan uit 2022 van Reporters sans Frontières is Nederland gezakt van de 6e naar de 28e plaats, voornamelijk veroorzaakt door de toenemende dreiging en geweld tegen journalisten. Daarom organiseert Free Press Unlimited in samenwerking met het vfonds door het hele land gratis masterclasses over persvrijheid en democratie.

De masterclasses vinden plaats in diverse steden in Nederland: Tilburg, Utrecht, Den Haag, Amsterdam. Iedereen mag meedoen, tot een maximum van 15 personen per masterclass. Het doel is om het met elkaar te hebben over de staat van persvrijheid, en het belang ervan in een democratie.

Daarnaast vindt er onder leiding van een professional een brainstorm plaats waarbij de deelnemers in een groep nadenken over manieren om persvrijheid beter te verankeren in de maatschappij. Ook wordt er op verschillende manieren een inkijkje gegeven in het werk van journalisten over de wereld en de problemen die zij tegenkomen.

Hieronder staat een overzicht van de data, locaties en tijden waarop de masterclasses gegeven worden. Klik hier om je in te schrijven op de website van Free Press Unlimited.

12 oktober: Free Press Unlimited kantoor, Weesperstraat 3, Amsterdam. Inloop 19.00, start 19.30 uur.
2 november: Beeld en Geluid, Zeestraat 82, Den Haag. Inloop 19.00, start 19.30 uur.
16 november: LocHal Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000, Tilburg. Inloop 18.30, start 19.00 uur.
23 november: Bibliotheek Utrecht, Neude 11, Utrecht. Inloop 18.30, start 19.00 uur