Appen met Vegetarische Slager CEO Hugo Verkuil over de slager van de toekomst

06-10-2023 (16:00) - Appen met

Op Werelddierendag, 4 oktober, is de gloednieuwe Slagerij van de Vegetarische Slager geopend op de Pannekoekstraat 18a in Rotterdam. Dertien jaar geleden begon de pionier in vegetarisch vlees al in Den Haag met een 'slagerij'. Wat maakt deze vestiging anders; is dit een blijvertje? We appten erover met CEO Hugo Verkuil.

Status: Whazzup

Hi Hugo, dit is Maartje van Fonk magazine
Leuk om je even te spreken; en natuurlijk gefeliciteerd met de opening van jullie Slagerij!

Goeiemiddag Maartje!

Hoe was het om bij de opening te zijn?

Was fantastisch. Hoe mooi is het om op Dierendag een eigen plantaardige slagerij te openen. En we hebben gelijk veel mensen enthousiast kunnen maken, met natuurlijk een plakje worst voor iedereen!

Mooi! Naast dat plakje worst; welke producten kunnen we allemaal vinden in de slagerij?

Wat deze slagerij uniek maakt, is dat de producten in onze schappen plantaardig zijn en toch de herkenbare eigenschappen van vleesklassiekers hebben. We werken hier ook met nieuwe, handgemaakte producten die exclusief bij deze Slagerij te vinden zijn. Echt vakmanschap. En steeds nieuwe varianten. Nu ligt er bijvoorbeeld Grillworst, Slavinck, Boomstammetjes en Bourgondische Paté, die op ambachtelijke wijze worden bereid.

Zijn er dan ook echte 'slagers' aan het werk in deze vestiging?

Absoluut! Vegetarische slagers met passie voor smaak die in de zaak werken, dus je ziet precies wat ze aan het maken zijn. Bij de opening waren er veel "oe's en aa's" toen de slagers verse worst aan het draaien waren op een ambachtelijke wijze. En dat is de ervaring die we mensen mee willen geven. Van traditionele Slagersgerechten tot persoonlijk advies; bezoekers ervaren de nostalgie van een traditionele Slagerij, gecombineerd met het vleesch van nu.

Gaaf!
Waarom kiezen jullie nu precies voor deze formule met traditionele twist? In de afgelopen jaren zijn er natuurlijk al wat pop ups voorbij gekomen

klopt, we hebben eerder succesvol pop ups gehad, maar we willen mensen nu permanent de kans geven om langs te komen, en elke week te genieten van nieuwe producten, inclusief maaltijden voor thuisgebruik. En een Slager hoort een Slagerij te hebben toch? Het is trouwens wel onze grootste maar niet onze eerste slagerij... 13 jaar geleden, op Werelddierendag, openden we onze eerste Slagerij in hartje Den Haag. Dat was de start van De Vegetarische Slager én onze missie: het dier uit de voedselketen halen met vleesidentiek plantaardig vleesch.

Dus deze slagerij is een blijvertje?
Dus eigenlijk back to the basics! Denk je dat dat het, het beste doet bij de klant?

Jaaa! De slager van de toekomst... Een plek waar je als vanouds van vleesklassiekers kunt genieten, zonder dat je iets hoeft te laten schieten. Niet het dier, niet de smaak en niet de planeet. Hier proef je het vleesch van nu. Genieten als vanouds.
Absoluut. Persoonlijke service en heerlijke producten die je herkent maakt de overstap naar meer plantaardig makkelijker dan ooit

En wat is jouw favoriet van nu?

Ah... moeilijke vraag... ik ga er stiekem twee noemen... de verse Grillworst uit het vuistje, maar ook de Pluimfeestburger: een heerlijk krokante kipburger om thuis te bakken. Dit zijn overigens ook grote favorieten van mijn kinderen!
Weet je wat, ik smokkel er een derde in...hahaha... de roti met kipstuckjes die in de winkel vers wordt bereid!
Je ziet het al, het is moeilijk kiezen als je voor een toonbank met al dat lekkers staat...

Oeh, die roti ben ik nu ook wel benieuwd naar!

We hebben ook een mooie lunchkaart. kom je een keertje langs aan de Pannekoekstraat in Rotterdam? We zijn van dinsdag tot zaterdag open!

Leuk! Ben ik zeker van plan
Bedankt Hugo, voor je tijd en alle leuke insides over de Slagerij!

Leuk dankjewel! Fijn weekend en tot snel in onze Slagerij!