ARC13 Awards uitgereikt

27-11-2013 (08:31) - Awards

In Rotterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de ARC13 Awards, de prijzen voor het allerbeste werk in Architectuur, Interieur en Stoelontwerp van het afgelopen jaar. 
 
Verder is de ARC13 Oeuvreprijs uitgereikt aan Thomas Rau, architect en CEO van RAU - Turntoo. Met de prijzen wil de redactie ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.
 
De winnaars zijn:
 
- ARC13 Architectuur:  Paul de Ruiter met Villa Kogelhof
- ARC13 Interieur: Noord Hollands Archief van Happel Cornelisse Verhoeven
- ARC13 Stoelontwerp: de Well Proven Chair van Van Aubel & Shaw (kleine foto)
- ARC13 Oeuvre: Thomas Rau, architect en CEO van RAU - Turntoo
 
Volgens de jury, bestaande uit Don Murphy (VMX Architects, voorzitter jury), Marjolein van Eig (Inbo), Tracy Metz (journalist en auteur), Bianca Seekles (ERA Contour) en Harm Tilman (de Architect, secretaris jury) is ‘Villa Kogelhof (foto) het onorthodoxe onderkomen voor een ambitieuze opdrachtgever met een uitzonderlijke architectuur. In het compromisloze ontwerp is een spartaans interieur gekoppeld aan een uitzicht op afstand van het omringende Zeeuwse landschap. Daarnaast maakt de Kogelhof een statement in de grijzewollensokkenwereld die nog vaak met duurzaamheid wordt geassocieerd: waarom zou duurzaamheid geen Prada kunnen zijn?’

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.