Dramaserie 'Het gouden uur' Wint Rockie Award

13-06-2023 (11:47) - Awards

De door NL Film geproduceerde dramaserie Het Gouden Uur heeft vannacht op het Canadese Banff World Media Festival internationale erkenning gekregen door een Rockie Award te winnen in de categorie beste niet-Engelstalig dramaserie.

Regisseur van Het Gouden Uur, Bobby Boermans, was aanwezig om namens NL Film de Rockie Award persoonlijk in ontvangst te nemen. Boermans toonde zijn dankbaarheid en prees de cast en crew voor hun toewijding aan de serie. "Ik ben ontzettend dankbaar dat de cast en crew hun hart en ziel in deze serie hebben gestopt en geweldig dat een internationale jury dit ziet en erkent."

Nederland telt mee

Ook Dennis Cornelisse (Producent NL Film) deelde in de vreugde en benadrukte de trots van het team: "We zijn ongelofelijk trots op deze internationale prijs waarmee het harde werken van cast en crew aan deze succesvolle dramaserie wordt beloond. Nederlands drama begint internationaal steeds meer mee te tellen. Met dank aan NPO en AVROTROS voor het geloof in deze fantastische serie."

Sterrencast

Het Gouden Uur is een spannende thrillerserie die draait om het cruciale eerste uur na een terroristische aanslag. In dit uur komen paniek, angst en het gevaar voor een tweede aanslag samen. Het is een uur waarin het beste en het slechtste in mensen naar boven komt. De serie, bestaande uit zes afleveringen, heeft een sterrencast met onder anderen Nasrdin Dchar, Ellen Parren, Matteo van der Grijn, Abbas Fasaei, Melody Klaver en Sophie Veldhuizen.