Drie nominaties Issue Award 2013

21-12-2012 (00:00) - Awards

Alpe d’Huzes (fondsenwerving voor kankeronderzoek), NVVE (Levenseindekliniek) en Wakker Dier (campagne tegen de Plofkip) zijn door de jury onder voorzitterschap van Frits Wester  genomineerd voor Issue Award 2013.

Zij werden alle drie genomineerd voor de wijze waarop zij het afgelopen jaar in staat zijn geweest een maatschappelijk onderwerp op de agenda van politiek en samenleving te zetten.

Tijdens het Issuecongres 2013 op maandag 21 januari 2013 wordt bekend gemaakt wie de Issue Award 2013 krijgt. De Issue Award is een initiatief van De Issuemakers, die via deze prijs het agenderen van maatschappelijk onderwerpen zichtbaar wil maken en belonen. 

De award wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. In eerdere jaren ging de Issue Award naar Oxfam Novib (2010) voor hun campagne De Groene Sint, naar Youp van ’t Hek (2011) voor zijn campagne tegen klantonvriendelijke helpdesks en naar de pleegouders van Mauro (2012) voor de lobby rondom Jonge Asielzoekers. 

De winnaar ontvangt een symbolische prijs, genereert publiciteit en krijgt de mogelijkheid om zijn of haar issue extra te profileren.