Fotoboek SYNC wint ‘Gouden lamp’ bij de Dutch Creativity Awards

Fotoboek SYNC wint ‘Gouden lamp’ bij de Dutch Creativity Awards

03-11-2023 (13:46) - Awards

Het fotoboek SYNC van Maria Dabrowski die een samenwerking aanging met Nijmeegs ontwerpbureau Studio Another Day, viel afgelopen dinsdagavond in de prijzen bij de Dutch Creativity Awards.

Fotoboek SYNC werd bekroond met een Gouden Lamp in de categorie design, waarin 22 projecten waren genomineerd. In totaal werden die avond 80 lampen uitgereikt waarvan 6 gouden lampen.

Technologische vooruitgang

SYNC is een fotoboek dat oproept tot reflectie in een tijd waarin de technologische vooruitgang steeds sneller lijkt te gaan. Het kunstboek werpt een nieuw licht op een subjectiever en natuurlijker ritme met aandacht voor alledaagse details. In totaal werden die avond 80 lampen uitgereikt waarvan 6 gouden lampen.

Vakjury

De vakjury bestond uit 5 leden: Joan An Beaudoin, (Kunstenaar, Creative Director & Graphic Designer), Anne-Marije Vendeville (Art Director, NRC Media), Natasha Greenhalgh (Co-founder & Creative Director, Nxt Museum) Jeroen Junte (Design Journalist, DesignDigger), Sanne Schenk (Creative Director & Partner, TANK).
De jury beoordeelde de kwaliteit en uitvoering van het project/idee, keken naar de relevantie ervan in de huidige context en de impact die het heeft gemaakt.