Genomineerden Vrouw in de Media Award 2024 Noord-Brabant bekend

Genomineerden Vrouw in de Media Award 2024 Noord-Brabant bekend

02-02-2024 (10:25) - Awards

De genomineerden voor Vrouw in de Media Award 2024 Noord-Brabant zijn bekend gemaakt.  Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Tot en met 14 februari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De winnaars komen vervolgens op de nominatielijst voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2023. De Awards worden voor de vijftiende en laatste keer georganiseerd door sprekersbureau ZijSpreekt en expertdatabase Vaker in de Media (VIDM) ?

De genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2023 Noord-Brabant zijn (in alfabetische volgorde):

>Maartje Bregman: heeft het fysieke magazine volledig op eigen kracht gerealiseerd, zonder steun van een groot mediahuis, puur vanuit passie, enthousiasme en geloof in duurzaamheid (Happy Times)

>Hanne van Aart. Burgemeester. Voorvechter van vrouwenrechten en ook op sociale media fel tegen seksisme en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. (Loon op Zand)

>Danielle Griesheimer. Overgangsconsulente en orthomoleculair therapeut (‘s-Hertogenbosch)
>Lisanne Havinga. Assistant Professor TU Eindhoven. De energietransitie versnellen en verbeteren door woningcorporaties en particulieren te helpen bij het verduurzamen van hun huizen. (Eindhoven)

>Kim Koumans. Ze is het gezicht en voorvechter van een veilig dansklimaat en pleitbezorger voor structurele veranderingen. (Oosterhout)

>Esmah Lahlah. Politica PvdA/GroenLinks. Sprak al over bestaanszekerheid toen het nog geen hype was. (Tilburg)

>Sofie van de Waart. Onderwijskundige. Duizendpoot met een missie: ieder kind naar school. (Prinsenbeek)

>Gerdien Wolthaus Paauw. Fotograaf. Begeleidt als professioneel kunstenaar én ervaringsdeskundige mensen in hun rouwproces met behulp van creativiteit. (Tilburg)

>Dan Jing Wu. Wetenschapper en ondernemer. Wil als een van de faces of science o.a. via haar vlogs en optredens jongeren enthousiasmeren voor de wetenschap. (Eindhoven)

Door naar landelijk

Tot 20 december 2023 konden journalisten en het publiek namen voordragen op vrouwindemedia.nl. Per provincie maakte een regionale jury een selectie waar nu twee weken op gestemd kan worden. De regionale jury kiest uit de drie genomineerden met de meeste stemmen de winnaar. Op 19 februari maken we de winnaar bekend