HAK wint verpakkingsprijs De Gouden Noot

03-10-2012 (08:48) - Awards

Groentefabrikant HAK heeft gisteravond de verpakkingsprijs De Gouden Noot gewonnen voor het 1-2 open deksel. Met dit deksel is één van de grootste verpakkingsergernissen opgelost. Het functionele ontwerp van het 1-2 open deksel bestaat uit twee delen: een ring en een panel die los van elkaar kunnen bewegen. Daarmee wordt de kracht die nodig is om het open te draaien in tweeën gedeeld, waardoor de glazen pot twee keer zo makkelijk te openen is. 
 
Plato Product consultants heeft het 1-2 open deksel ontworpen. Vervolgens werkte de fabrikant met verpakkingsproducent Crown uit Engeland aan de toegepaste technologie om het deksel geschikt te maken voor de verwerking in de HAK fabrieken. 
 
Juryvoorzitter prof. dr. Onno Omta, ook hoogleraar Management van Innovatie bij Wageningen University and Research Centre, oordeelde: ‘Het 1-2 open deksel van HAK betekent een drastische verbetering van het gebruiksgemak. Het kan niet anders dan dat deze innovatie het leven van consumenten radicaal gaat veranderen. Niet alleen de totale toepassing van de verpakking is van deksel tot bodem zeer doordacht, ook scoort de vernieuwde pot op alle duurzaamheidskenmerken uitstekend. Het woord “potdicht” kan wat ons betreft dankzij deze nieuwe verpakking inderdaad geschrapt worden uit het Nederlandse woordenboek.’