Nationale Ballet of Schiphol Beste Opdrachtgever?

03-07-2012 (00:00) - Awards

Heineken, Het Nationale Ballet, Frozen Dutch, Hotel The Exchange en Schiphol zijn de finalisten voor de Beste Opdrachtgever Award van de Dutch Design Awards (DDA). De finalisten in deze categorie zijn geselecteerd in samenwerking met het werkveld, waarna een commissie van vakgenoten de uiteindelijke shortlist heeft geselecteerd. Volgens de selectiecommissie van de DDA komt design tot het beste resultaat als ‘design de driving force is voor visievorming, management en/of ondernemerschap en tegelijkertijd een middel is voor economische en sociale waardecreatie.’ 
 
DDA biedt een podium aan deze visie en beloont de excellente relatie tussen ontwerper en opdrachtgever in de Beste Opdrachtgever Award 2012. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens Dutch Design Week in oktober. Voorgaande jaren is deze prijs gewonnen door Ahrend (2011), Royal VKB (2010), CitizenM (2009) en Nlisis (2008).
 
De selectiecriteria die worden gehanteerd bij deze prijs bestrijken het gehele proces – van selectie van bureau tot briefing, de plaats van design in het bedrijf, de mate waarin design wordt gekoppeld aan de strategische doelen, de samenwerking, de ruimte voor creativiteit, omgaan met vernieuwing en het uiteindelijk borgen van de resultaten in de organisatie. Met deze speciale award biedt DDA een podium waar de belangrijke relatie tussen ontwerper en opdrachtgever op waarde wordt geschat, en goed opdrachtgeverschap wordt beloond.
 

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel.