Nederlands klimaat tech bedrijf wint internationale Avantex Fashion Prize 2023

05-07-2023 (14:48) - Awards

Tijdens de 25e verjaardag van de Avantex Paris, de internationale innovatiebeurs voor geavanceerde en duurzame mode, werd de Nederlandse klimaat-tech startup Aware bekroond met de Avantex Fashion Pitch Grand Prize 2023.

De Avantex Fashion Pitch, georganiseerd als onderdeel van de Avantex Paris show op Texworld Evolution Paris, bekroont elk jaar de beste innovatieve mode- en textielprojecten. De kandidaten presenteren hun werk in de vorm van een pitch van 5 minuten voor een jury van experts uit de sector. Bedrijven uit drie categorieën werden geselecteerd: Services, Textile & Soft Materials en Fashion Design, maar het Nederlandse Aware is als winnaar gekozen.

Onlangs lanceerde Aware™? zijn Digital Product Passport (DPP) Aware™ Virtual ID. De traceerbaarheidsoplossing is gebaseerd op gegevens uit eerste hand van de makers, die via een fysieke tracer in de vezel één-op-één gekoppeld is met een virtuele kopie op een publieke blockchain. Het DPP van Aware geeft daardoor merken en consumenten betrouwbare informatie rechtstreeks van de producent, maakt derde partijen overbodig en gaat greenwashing tegen.

"Erkend worden met de Avantex Fashion Pitch' Grand Prize is een eer voor het team van Aware", zegt Koen Warmerdam, mede-oprichter en brand director van het wereldwijde klimaat-tech bedrijf Aware. "We hebben een oplossing ontwikkeld om merken en leveranciers te ondersteunen met betrouwbare gegevens, die hen helpt om betrouwbare duurzaamheidsclaims te maken en consumenten om betere en bewuste beslissingen te nemen."

Aware is een wereldwijd klimaat-tech bedrijf gevestigd in Amsterdam. De afgelopen drie jaar hebben zij een phygital -zowel digitaal als fysiek- traceerbaarheidssysteem ontwikkeld om b2b en b2c mode- en textielmerken te ondersteunen bij het volgen van de toeleveringsketen van duurzame textiel tijdens elke stap van het proces.