NN Group en Rubio Impact Ventures lanceren de Social Innovation Startup Award

NN Group en Rubio Impact Ventures lanceren de Social Innovation Startup Award

16-09-2024 (14:16) - Awards

Financieel dienstverlener NN Group en impactinvesteerder Rubio Impact Ventures lanceren de NN Social Innovation Startup Award. Dit nieuwe pitch-evenement, dat plaatsvindt tijdens Impact Week, heeft als missie de meest innovatieve startups die zich richten op gelijke kansen (zoals onderwijs en werkgelegenheid), mentale, fysieke en financiële gezondheid te ontdekken, financieren en ondersteunen.

Finalisten ontvangen een geldprijs van €50.000, terwijl de winnaar €100.000 ontvangt, samen met een op maat gemaakt mentorprogramma. Aanmelden voor de NN Social Innovation Startup Award kan tot 15 oktober 2024.

De kracht van het bedrijfsleven en durfkapitaal combineren

In tegenstelling tot andere startup-awards biedt de NN Social Innovation Startup Award niet alleen financiële ondersteuning, maar ook toegang tot een breed netwerk van experts, mentoren, een investeringsprogramma en potentiële investeerders. Door de kracht van het bedrijfsleven en durfkapitaal te combineren, willen NN Group en Rubio een significante bijdrage leveren aan maatschappelijke impact en systematische verandering.

Mensen te versterken door innovatie

Fleur Hudig, Head of Corporate Citizenship bij NN Group: “Bij NN zetten we ons in om een positieve impact te maken in de samenleving. Daarom hebben we het NN Social Innovation Fund opgericht. Ons fonds ondersteunt sociale ondernemingen in een vroege fase die oplossingen bieden voor het verbeteren van financieel, fysiek en/of mentaal welzijn, vooral voor risicogroepen. Door samen te werken met Rubio Impact Ventures bieden we niet alleen financiële steun, maar ook de juiste kennis en begeleiding die deze ondernemingen nodig hebben om hun potentieel maximaal te benutten en een blijvende maatschappelijke impact te creëren.”

Bijdragen aan systematische verandering

Ilonka Jankovich, Venture Partner bij Rubio Impact Ventures, benadrukt het belang van zowel financiering als ondersteuning voor startups in een vroege fase: “Startups die zich richten op gelijke kansen en mentale en fysieke gezondheid zijn essentieel voor het stimuleren van systematische verandering. Veel van deze startups missen echter de financiële middelen en ondersteuning om hun volledige potentieel te bereiken. De steun die we samen met NN Group bieden kan een echte gamechanger zijn voor verschillende impactvolle startups, vooral gezien de reikwijdte van dit initiatief in diverse Europese landen en Japan. Ik kijk uit naar de innovatieve oplossingen die hieruit zullen voortkomen en zie ernaar uit de winnaars op 28 november aan te kondigen tijdens Impact Week in Bilbao.”

Aanmelden

Startups die willen deelnemen aan de NN Social Innovation Startup Award, kunnen zich aanmelden tot 15 oktober 2024. Om in aanmerking te komen, moeten de startups zich richten op het bevorderen van gelijke kansen in onderwijs, duurzame bestaansmiddelen en welzijn. Voor meer informatie over de toelatingscriteria en om je aan te melden, ga naar https://www.socialinnovationaward.com/