Sjaak Hullekes wint Arnhemse Cultuurprijs

Sjaak Hullekes wint Arnhemse Cultuurprijs

28-01-2024 (15:16) - Awards

Modeontwerper Sjaak Hullekes ontving op 26 januari de Cultuurprijs Arnhem 2024 uit handen van de jury in het Arnhemse Rembrandt Theater.

Hij ontving de prijs vanwege zijn waardevolle bijdrage aan het culturele klimaat in Arnhem. Aan de prijs zit een geldbedrag van €5.000,- gekoppeld; een bedrag bedoeld als stimulans om de werkzaamheden bij Hul le Kes verder voort te zetten.

Sinds de oprichting van Hul le Kes zet Sjaak Hullekes, Creatief Directeur en mede-eigenaar achter het modelabel, zich in voor een inclusieve en duurzame modewereld. Binnen zijn sociale onderneming wordt niet alleen plek geboden voor ruim 50 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; hij zet zich ook in voor het lokale modeonderwijs en een circulaire modewereld.

Indrukwekkende impact op de modewereld

De jury waardeert de innovatieve benadering van mode door Sjaak Hullekes en de maatschappelijke betrokkenheid die hij met zijn modelabel Hul le Kes laat zien. Met Hul le Kes werkt hij aan verdere internationale groei en laat een indrukwekkende impact zien op de modewereld.

Hullekes richtte vijf jaar geleden samen met zijn partners Sebastiaan Kramer het modelabel Hul le Kes op, als reactie op de huidige maatschappij en het modesysteem. Inmiddels bestaat het bedrijf uit twee ateliers (Hul le Kes Recovery Studio en de Hul le Kes Manufacturing Studio) waar naast het vaste personeel ook plek wordt geboden voor educatie en reintegratie trajecten. Het modelabel staat bekend om de diverse upcycling en circulaire ontwerpen en bouwt internationaal aan de weg met verkooppunten in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Amerika. In juni 2023 opende de eerste Hul le Kes winkel in Arnhem.

Over Hul le Kes

Hul le Kes is een vooruitstrevend modemerk opgericht door Sjaak Hullekes en Sebastiaan Kramer, dat de normen van de moderne mode uitdaagt met een focus op duurzaamheid, zorg en creativiteit. Met een alternatief en holistisch systeem creëert Hul le Kes kledingstukken die unieke verhalen vertellen en bijdragen aan een betere, duurzamere toekomst voor mode.