Solar Initiative wint red dot design award 2012

02-07-2012 (08:15) - Awards

Een prestigieuze 'red dot award: communication design 2012' is toegekend aan Solar Initiative. Bekroond zijn de Kinderpostzegels 2011 die het bureau maakte in opdracht van PostNL en de Stichting Kinderpostzegels.
 
De internationale vakjury beoordeelde in totaal 6.823 inzendingen uit 43 landen. Belangrijke criteria zijn onder andere herkenbaarheid, maatschappelijke relevantie, effectivitieit en ontwerp esthetiek. Inzendingen verdeeld over 21 categorieën - van corporate design tot aan mobile design – werden beoordeeld. De jaarlijkse red dot-competitie is daarmee één van de grootste en belangrijkste designprijzen ter wereld. 

PostNL vroeg Solar Initiative, om de Kinderpostzegels 2011 te ontwerpen, rondom het thema: ‘Geef kinderen een veilig thuis’. Op het postzegelvel is dit verbeeld door kinderen te fotograferen die al spelend een huis ‘bouwen’ met vormen van papier. ‘De kinderen zijn samen met iets positiefs bezig in relatie tot de kernboodschap: ‘een veilig thuis’, vertelt Miguel Gori, creative director en partner van Solar Initiative. ‘Het camerastandpunt van bovenaf was essentieel omdat we zo een fotografisch beeld konden maken met een grafische uitwerking. Dat zijn precies de twee vakgebieden waarmee ons bureau zich bezighoudt.’