TEDxAmsterdam Awards uitgereikt

03-12-2012 (08:37) - Awards

 Vrijdag zijn tijdens het TEDxAmsterdam-evenement in de Amsterdamse Stadsschouwburg twee ideeën in het spotlicht gezet. Paul Rispens, penningmeester van Stichting TEDxAmsterdam, reikte de TEDxAmsterdam Award uit aan Ice from the Sky, een ballon die voor gekoeld water op aarde zorgt. 

 
Naast de TEDxAmsterdam Award werd een prijs uitgereikt voor een idee dat oplossingen biedt voor stedelijke uitdagingen. Wethouder Gehrels reikte namens de stad Amsterdam de TEDxAmsterdam City of the Future Prize uit aan Integrated Roof Wind Energy System, een in een gebouw geïntegreerde windtunnel. Eerdere winnaars waren The Winddrinker (2010) en Metfarm (2011).
 
Uit ruim 250 inzendingen werden de 30 beste geselecteerd door vertegenwoordigers van de TEDxAmsterdam partners KPN, ING, Deloitte, Shell, Philips, McKinsey, Liander en de Universiteiten in Leiden, Eindhoven en Delft. Na deze selectie werden de ideëen uitgenodigd voor een workshop waarin ze onderling met ondernemers, experts en adviseurs zijn verbonden. Een jury voorgezeten door Alexander Rinnooy Kan selecteerde uiteindelijk de twee winnende inzendingen.