Blauw Gras founders richten La Masia op

22-08-2023 (07:00) - Bureaus

Erjon Tuenter en Erik Wiese richten La Masia op, een bedrijf gericht op het coachen van founders en MT’s. Net als bij Blauw Gras wordt er opnieuw een link gelegd met topvoetbal.

La Masia is namelijk de benaming van de opleidingsacademie van FC Barcelona, die volgens de Cruyff filosofie werken. “Een magische plek die dient als inspiratiebron voor succes, en waar het totaalvoetbal is uitgevonden”, aldus Tuenter en Wiese. De eerste lichting van 11 bedrijven begint al vorm te krijgen. Van finance, sport tot reclame.

Filosofie

Wie aan FC Barcelona denkt, denkt aan het tiki taka voetbal rond 2011. Toen won de ploeg van de toen nog jonge Pep Guardiola met overmacht de Champions League. Spelers als Messi, Xavi, Iniesta en Pique – allen afkomstig uit de eigen opleiding – brachten het totaalvoetbal. In 2011 begon ook het ondernemersavontuur van Tuenter en Wiese. Vanuit de studentenkamer werd onder de projectnaam ‘Barça’ social media bureau Blauw Gras opgericht. Klanten als Samsung, KNVB en McDonald’s werden binnengehaald, daarmee was het bureau op zijn piek met 55 medewerkers. Met uiteindelijk in 2020 een verkoop aan bureaugroep Ace. Nu 12 jaar later besluiten de twee mannen hun opgedane kennis en kunde in te zetten om andere bedrijven te helpen bij hun groeiambities.

Erjon Tuenter: “De afgelopen maanden hebben we allebei los van elkaar nagedacht over onze volgende stap. We kwamen al snel tot het besef dat we graag met ambitieuze mensen en ondernemers werken. Mensen die net als wij met hard werken ver proberen te komen, en hun bedrijf naar de volgende fase van groei willen loodsen. Zelf hebben wij gemerkt dat het knap lastig kan zijn om in de dagelijkse gang blijvend te werken aan die stip op de horizon. Daarom lanceren wij nu La Masia, om bedrijven en ondernemers daar op te coachen. Van vraagstukken op het gebied van branding en purpose, tot schaalbare infrastructuur. En van people en culture, tot marketing en commercie.”

Ambitie

Na het gezamenlijke ondernemers avontuur besluiten de twee wederom samen de sprong te wagen. Erik Wiese: “We kwamen gaandeweg tot het besef dat we echt een krachtig team zijn, maar bovenal ook heel veel lol hebben samen. Dat zie je niet vaak na een samenwerking van 12 jaar. Maar het feit dat ik onlangs getuige was op zijn huwelijk zegt volgens mij veel.”

Naast La Masia ondernemen zowel Tuenter als Wiese ook los van elkaar verschillende activiteiten. “La Masia wordt een belangrijk onderdeel van een fijne mix aan activiteiten. Het is inderdaad niet het enige wat we doen. We willen ook zelf ervaringen blijven opdoen als ondernemers, zelf met de poten in de klei,” zegt Wiese. La Masia betekent ook ‘boerderij’ in het Spaans. “Ook nu blijven we dromen. In de toekomst een fysieke plek waar alles samen komt valt zeker niet uit te sluiten. We gaan het zien.”

Eerste lichting gezocht

De eerste lichting, zoals in voetbaltermen wordt gesproken, begint al gestalte te krijgen. “We zoeken inderdaad 11 bedrijven die samen de eerste lichting vormen. Zij worden individueel door ons gecoacht, maar krijgen ook de mogelijkheid om samen een netwerkje te vormen, om zodoende elkaar te helpen en inspireren,” besluit Tuenter.

 


Media

Marketing

Economisch