DEPT werkt samen met regering van Barbados om remote hub te openen

16-03-2023 (12:51) - Bureaus

DEPT breidt haar netwerk van remote hubs verder uit met de lancering van DEPT Barbados. Deze locatie sluit zich aan bij de bestaande hubs in Macedonië, Kroatië, Uruguay en Argentië. De opening van de remote hub biedt inwoners van Barbados en de rest van het Caribisch gebied de kans om ervaring op te doen in marketing en tech terwijl ze werken met verschillende grote merken.

Om de opkomst van hybride werkomgevingen te ondersteunen en talent met een diverse sociaal-economische en culturele achtergrond aan te trekken, heeft DEPT® meer dan 400 werknemers in remote hubs over de hele wereld. Dat is 10% van het wereldwijde personeelsbestand. De remote hub in Barbados wordt geopend met een sterke sociale impactstrategie; in samenwerking met de regering van Barbados en met steun van premier Mia Mottley investeert DEPT in deze hub om meer economische kansen te bieden aan een land dat zwaar is getroffen door afnemend toerisme en klimaatverandering.

“Als we met wereldwijde investeringen getalenteerde mensen de virtuele toegang kunnen geven die ze nodig hebben om hier te blijven en een carrière op te bouwen, hoef ik daar niet lang over na te denken,” aldus Mia Mottley. “Het is onze plicht om mensen de middelen, vaardigheden en toegang tot kansen te geven. We hebben DEPT al een tijdje op onze radar en we zijn onder de indruk van hun progressieve instelling en hun missie om een verschil te maken. Het zijn echte pioniers in de digitale wereld, dus toen ze vertelden dat ze hier een regionale hub wilden, zei ik: ‘kom maar!’”

DEPT heeft al meerdere fulltime werknemers aangenomen in Barbados en verwacht het team tegen het einde van het jaar te verdrievoudigen.

“Barbados is aan het veranderen naar een land vol mogelijkheden voor remote werken,” zegt Tobias Cummins, global SVP clients bij DEPT en zelf afkomstig van Barbados. “Voorheen verlieten mensen met ambitie in tech het eiland om ergens anders een carrière op te bouwen óf ze offerden die ambitie op om de kost te verdienen met werk dat hier beschikbaar was. Het talent is er altijd geweest, maar de kansen ontbraken. Ik denk dat dit programma het tij kan keren. We kunnen mensen uit de hele regio aantrekken naar wat uiteindelijk een belangrijke business hub kan worden.”  


Media

Marketing

Economisch