Matt Lynch nieuwe CEO EMEA bij DEPT

25-01-2023 (10:56) - Bureaus

DEPT benoemt Matt Lynch als CEO van EMEA om de groei in Europa te versnellen. Hij zal Global CEO Dimi Albers ondersteunen en nauw samenwerken met Jeanette Kerssens en Sarah Wubben, managing directors van DEPT NL.

In 2022 groeide de digital agency met 50% YoY en behaalde meer dan 500 miljoen dollar omzet. DEPT won pitches voor klanten zoals BMW, Diageo, Cisco, Constellation Brands, Gucci, Samsung, Inter Milan en Reckitt Benckiser, en lijfde een aantal nieuwe bureaus (onder meer Hello Monday, Dogstudio, 3Q en Two Bulls) in. Ook het Web3-aanbod van DEPT is verder uitgebouwd en goed voor 5% van de omzet – in 2021 was dit nog 2%.

Network of the Year

In Europa zijn de activiteiten in 2022 ook fors gegroeid: de netto-omzet is bijna verdubbeld (48% stijging) en goed voor 46% van de wereldwijde omzet. Het werk dat uit deze regio komt, voor merken als Philips, Amazon Prime, H&M en het Eurovisie Songfestival, is vaak bekroond bij de Webby en Lovie Awards. Met als resultaat dat DEPT de onderscheiding Network of the Year kreeg bij de Webby Awards en Agency of the Year bij The Lovies.

“DEPT is niet alleen een echte pionier op het gebied van marketing en technologie, maar heeft ook een ongelofelijk team en groot klantenbestand in heel Europa,” aldus Lynch. “Ik ben razend enthousiast om nauwer samen te werken met de getalenteerde mensen die we in deze regio hebben en om mijn ervaring in het leiden van een wereldwijd bedrijf in te zetten om DEPT's ambities te verwezenlijken.”

Lynch was eerder CEO van FEED/DEPT, een agency die zich specialiseert in het leveren van hypergepersonaliseerde content op schaal voor merken als eBay, Gumtree en Ancestry. Hij wordt bij DEPT verantwoordelijk voor de groei in de EMEA-regio en het uitbreiden van de diensten en teams in elke markt.

Dimi Albers, Global CEO van DEPT: “Sinds Matt en zijn team zich bij ons hebben aangesloten, heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de verdere ontwikkeling van de bedrijfsvoering en de uitbouw van relaties met bestaande klanten, zoals eBay. Hij is ook betrokken geweest bij de lancering van onze creative automation practice en als interim Managing Director in Duitsland. Ik kan niet wachten op wat hij dit jaar gaat bereiken in zijn nieuwe functie.” 


Media

Marketing

Economisch