Meerderheid The Valley Group in handen van Assist Digital

Meerderheid The Valley Group in handen van Assist Digital

19-07-2022 (16:07) - Bureaus

Assist Digital verwerft de meerderheid van bureau The Valley, Penfield Digital en Nominow (samen The Valley Group).
 
Hiermee versterkt The Valley Group zijn aanwezigheid op de Europese markt en vormt het een belangrijke stap in de uitbouw van haar diensten voor internationale klanten en A-merken.

Deze overname past binnen de groeiambitie van Assist Digital en de vorming van een toonaangevend internationaal platform voor end-to-end digitale diensten, met een verwachte omzet voor 2022 van ruim 170 miljoen euro.

Assist Digital, gespecialiseerd in customer experience en leider in Europa in CRM- oplossingen - en voor 30% eigendom van het private equity-fonds Progressio SGR - kondigt de overname aan van de meerderheid van The Valley Group, het nummer 1 bekroonde full-service customer experience bureau van Nederland in 2022. Onderdeel van The Valley acquisitie is ook het nummer 1 bekroonde Salesforce-bureau Penfield Digital en het customer data platform (CDP) Nominow.
 

Internationale expansie

De overname van The Valley maakt deel uit van de internationale expansie, die in 2019 is gestart door Assist Digital. Het executive management heeft tot doel om een Europees toonaangevend platform te bouwen voor end-to-end digitale diensten. The Valley is de vijfde overname door Assist Digital en de tweede die in 2022 werd afgerond, een paar maanden na de integratie van het Duitse Comselect.

Assist Digital sloot 2021 af met een omzet van ongeveer €135 miljoen, een stijging van 40% op jaarbasis. Met de overname van The Valley Group en Comselect verwacht het bedrijf 2022 af te sluiten met een omzet van ruim €170 miljoen, een groei van 30% ten opzichte van 2021.

De overname van The Valley Group stelt Assist Digital in staat om haar positie te versterken en consolideren op Europees niveau. In het bijzonder in Nederland welke een strategische focusmarkt is door de digitale volwassenheid en het jonge innovatieve talent. Nederland wordt qua omzet het tweede land na Italië. Door de diensten van The Valley toe te voegen ontstaat er veel synergie op het gebied van service- en experience design, strategische branding en communicatie, marketing automation, customer data, CRM. Geïntegreerde disciplines die allemaal gericht zijn op het creëren van de beste ‘Total Customer Experience’ voor klanten. Daarnaast biedt Assist Digital innovatieve digitale oplossingen voor de customer service afdelingen van grote internationale bedrijven en daarmee biedt de groep een totaal oplossing bij digitale transformatieprocessen, inclusief de verkoop-, marketing- en klantprocessen.

Enrico Donati, executive voorzitter van Assist Digital: "We zijn zeer blij met deze overname, omdat The Valley en haar leiderschapsteam uitmuntend diensten en klanten vertegenwoordigen in de Benelux-markt. Daarnaast versterkt deze integratie de capaciteiten van de Groep in sectoren die nu strategisch van groot belang zijn en waarbinnen klanten schreeuwen partners die kunnen helpen met strategische transformaties. Nederland vertegenwoordigt daarmee ook een zeer belangrijke doelmarkt voor Assist Digital, die we samen met het team van The Valley zullen blijven ontwikkelen met een dienstenportfolio dat nog rijker is dan het huidige."

Media

Marketing

Economisch