Amsterdamse ondernemers doen iets terug voor de stad

10-10-2023 (13:16) - Campagnes

Patrick, oprichter van Breugem Bier: “Amsterdam is groot geworden door handel en nijverheid. Dat hoort bij de identiteit van de stad. Samen met Amsterdam Made werken wij er graag aan om dit stukje DNA van de stad in stand te houden.”

Amsterdam Made geeft lokale maakbedrijven uit de regio meer bekendheid met hulp van Bierbrouwerij Breugem, brillenfabrikant Preciosa en Kesbeke, inleggerij van Amsterdams tafelzuur. Deze ondernemers hebben veel te danken aan de stad en helpen daarom de kleinere makers, die nu staan waar zij ooit stonden.

Tijd om iets terug te doen

“Wij zijn groot geworden in de stad en het wordt tijd om iets terug te doen”, vertelt Oos Kesbeke. “Door kleine maakbedrijven die op eigen bodem produceren meer bekendheid te geven, zorgen we samen voor een sterke lokale economie en verduurzaming van de stad. Met een bijdrage aan Amsterdam Made steunen Breugem Bier, Preciosa en Kesbeke structureel de maaksector. Zij maken het daardoor mede mogelijk dat kleinere makers uit de regio meer bekendheid krijgen.

De verhalen van makers

Via Amsterdam Made kunnen consumenten duurzame producten vinden. “Dat je kaas uit de regio kunt krijgen, is algemeen bekend”, vertelt Nadine Fischer van Amsterdam Made. “Wat niet iedereen weet, is dat hier ook op een duurzame manier andere producten zoals lampen, tassen, gin en fietsen worden gemaakt. Wij laten dat zien en vertellen de verhalen van makers erachter.”

Door passie, toewijding en de steun van consumenten zijn de duurzame bedrijven van Patrick, Oos en Menno uitgegroeid tot succesvolle merken. Maar ook zij zijn ooit klein begonnen en kennen de uitdagingen van het runnen van een startend bedrijf. “Niet opgeven”, dat is dé tip van Oos voor de startende ondernemer. “Geloof in je eigen product.” Menno, mede-eigenaar van Preciosa: “En haal kracht uit het feit dat je lokaal produceert en daardoor een mooi en eerlijk verhaal hebt.”