War Child lanceert ‘Bang voor monsters’-campagne

07-06-2021 (11:33) - Campagnes

‘There's a monster under my bed’, zingt Chef’Special in hun nummer Afraid of the Dark. De muziek wordt subtiel gebruikt in de commercial van War Child die vandaag voor het eerst is te zien. De commercial is onderdeel van een campagne die is ontwikkeld in samenwerking met Wunderman Thompson, Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company & PinkRabbit. De campagne is ook te zien en te horen via de social kanalen, radio en DOOH.
 
Er zijn kinderen die denken dat monsters bestaan. Zij liggen wakker en kijken dan onder hun bed. Er zijn ook kinderen die het zeker weten. Ook zij liggen wakker, maar kijken het gevaar ’s nachts recht in de ogen. War Child helpt deze kinderen in oorlog en conflict om die angsten weg te nemen, zodat kinderen weer rustig kunnen slapen.
 
Voor kinderen in oorlogsgebied is dat niet vanzelfsprekend. De angst houdt hen wakker. Angst voor oorlog en geweld. ,'Wij kunnen ons dat moeilijk voorstellen in Nederland, een veilig land', zegt Chris Sant, Creative Director van Wunderman Thompson. 'Maar ook onze kinderen hebben angsten. Dat gevoel zorgt voor herkenning. Er is natuurlijk wel een verschil tussen een fictief monster en echt oorlogsgeweld. We hopen op deze manier duidelijk te maken hoe belangrijk het werk van War Child is.’'
 
De perfecte soundtrack bij de commercial, is ‘Afraid of the Dark’ van Chef’Special. Dat nummer is los van de campagne geschreven, maar raakt precies de sfeer die past bij de beelden. Chef’Special is ook als ambassadeur aan War Child verbonden.
 
Ernst Suur, directeur marketing & fundraising van War Child, zegt: ‘’Er groeien 160 miljoen kinderen op in conflictgebieden, zij zijn doodsbang voor het monster dat oorlog heet. We weten dat één op de vijf kinderen die een oorlog meemaakt, daar last van houdt. Het zorgt voor onzichtbare littekens. Gelukkig kunnen wij er iets aan doen.’
 

Credits

Creatieve directie Wunderman Thompson: Chris Sant & Dieuwer Bulthuis
Creatives: Jasper Korpershoek & Marius Gottlieb
Regie: Ismael ten Heuvel & Emma Branderhorst
Productie: Pink Rabbit/Mireille Lampe & Monique van Beckhoven
Bureau-productie: Kiek Beljaars
DOP: Myrthe Mosterman
Edit: MRTN/Martin Heijgelaar
Online/Grading: Captcha/Barry Clarke
Muziek: Chef’Special - Afraid Of The Dark
Muziek Supervisie & Audio-post productie: Amp.Amsterdam // The Sonic Branding Company
Cast & crew
 

War Child - Bang voor Monsters from Wunderman Thompson Amsterdam on Vimeo.