WeCare helpt vrouwen fit te worden in een hectische wereld

WeCare helpt vrouwen fit te worden in een hectische wereld

17-09-2024 (14:55) - Campagnes

Na 25 jaar verdwijnt de marktleider in gewichtsmanagement producten, Weight Care, van de markt. De producten zijn samengevoegd met het reeds bestaande WeCare, dat aftrapt met een nieuwe positionering en campagne, ontwikkeld door Fightclub.

Marleen van der Maarel - Timmermans, Category Marketing Manager Active Nutrition Benelux: “We zien al een tijdje dat de traditionele manier om gezondheids- en gewichtdoelen te bereiken is veranderd. Het draait niet langer alleen om voeding, maar ook om lichaamsbeweging en jezelf goed voelen. Daarnaast zijn afvallen en afslanken uitdagende onderwerpen: iedereen heeft een andere aanpak nodig. Er is geen ‘one size fits all’ en steeds meer mensen worden zich daar bewust van. Maaltijdvervangers alleen zijn niet langer voldoende om aan de behoeften van onze klanten te voldoen. Na gedegen marktonderzoek is besloten om onder 1 merknaam verder te gaan: WeCare. Hiermee komt de merknaam WeightCare te vervallen. De productrange biedt nu een nóg completer antwoord voor een gezonde leefstijl. Of iemand nu wil werken aan het behoud van een gezonde levensstijl of juist stappen wil zetten naar een beter gewicht, wij ondersteunen met onze producten en programma’s om het te bereiken en te behouden.”

Lisa Knapen, Merkstrateeg Fightclub: “Het vernieuwde WeCare is ontwikkeld op basis van meer dan 50 jaar ervaring in voeding en gewichtsbeheer, afgestemd op de vrouw. Tegelijk zien we in de wereld van vandaag dat er een hoop uitdagingen zijn bijgekomen. Ook al zou je het graag willen, een gezonde levensstijl heeft niet altijd de hoogste prioriteit, naast een carrière, kids, een relatie of je cyclus, die voor elke vrouw een andere impact heeft. Je kunt de motivatie om gezonder te leven makkelijk verliezen, en dan kan de struggle best eenzaam voelen. Daarom wilden we duidelijk maken dat je er met de voedingsproducten en op maat gemaakte programma’s van WeCare niet alleen voor staat. Vandaar het thema ‘Samen lekker fit’.”

Stephanie van Vliet, Copywriter Fightclub: “Als je WeCare heet dan betekent dit dat je ergens om geeft. Met het creatieve concept brengen we het verhaal dat in de merknaam verborgen zit tot uiting. WeCare geeft om de ambities, de behoeften, de dromen en de uitdagingen die vrouwen in het dagelijks leven tegenkomen. Een lekkere koolhydraatarme pasta, een high-protein bar of een maaltijdvervangende shake kan dan precies de voeding zijn die je helpt gezond te leven, maar ook te genieten.”

Sid van Zijp, Art Director Fightclub: “Ook al is de naam WeCare Engels, de nieuwe positionering en campagne hebben we exclusief voor Nederland ontwikkeld. Die dichtbijheid wilden we voelbaar maken in de executies. Met de Nederlandse regisseur en fotograaf Ruby Cruden hebben we een campagne geschoten waar de energie en het optimisme vanaf spat. We willen een gevoel achterlaten dat gezond leven leuk en lekker kan zijn, ook wanneer de dagelijkse realiteit vol zit met andere dingen die je daarvan zouden kunnen afleiden.”

Credits

Merk: WeCare
Category Marketing Manager Active Nutrition Benelux: Marleen van der Maarel
Managing Director Benelux: Anne Breedenraedt
Product Manager Active & Advanced Nutrition: Rochèlle Lodik
Digital Communication & E-commerce: Sebastiaan van Aard

Brand & Performance Agency: Fightclub
Creative Director: Richard Hol
Copywriter: Stephanie van Vliet
Art Director: Sid van Zijp
Senior Designer: Martino Pelupessy
Designer: Maud de Koning
Merkstrateeg: Lisa Knapen
Producer: Jelle Smidt
Partner & Client Management: Bram Verbogt
Project Manager: Doreen Lammerse-Bonté

Productiemaatschappij: Vigics
Regisseuse en fotografe campagnebeelden: Ruby Cruden
Producer: Dwight Groot