DartGroup wordt weer DartDesign en viert 55-jarig bestaan

09-06-2023 (15:34) - Design

Op 9 juni wijzigt DartGroup haar naam in DartDesign. Bovendien viert het in branding, identity en corporate reporting gespecialiseerde bureau die dag haar 55-jarig bestaan.

In 1968 openden Fred Majoor en Ton Mathijssen aan het Singel in Amsterdam de deuren van Dart, toen nog vooral een pragmatisch en slim productiebureau. Door de jaren heen veranderde de naam naar DartDesign en later naar DartGroup. Parallel ontwikkelde het bureau zich tot een volwassen, gerespecteerd en gerenommeerd Amsterdams communicatie- en designbureau dat aan de wieg stond van brand identities zoals die van ABN AMRO, Amsterdam UMC, en recent ook de nieuwe identity van ASM mocht ontwikkelen.

DartDesign is inmiddels een van de leidende bureaus in Nederland binnen het domein van corporate reporting en ontwikkelt het onder andere de financiële, duurzaamheids- en steeds vaker geïntegreerde jaarverslagen van organisaties als ABN AMRO, ASM, Aalberts, Arcadis, Enexis, KPMG, TenneT, VodafoneZiggo en Vopak.

Liefde voor het ontwerpvak

Sebastiaan van Rijnsoever, Managing Director van DartDesign: “Onze 55ste verjaardag viel min of meer toevallig samen met de verhuizing naar ons nieuwe pand aan de Oostelijke Handelskade 527 in Amsterdam. Dus reden genoeg voor een feestje. Daarbij waren we al een tijdje aan het nadenken over
onze volgende stap, waarbij groei in kwalitatieve zin voorop moest staan. Zo kwamen we op onze nieuwe (en tevens oude) naam ‘DartDesign’, wat staat voor onze liefde voor het ontwerpvak, voor waar we als agency écht goed in zijn. Daarnaast vieren we met het omarmen van onze oorspronkelijke naam ook onze fantastische heritage, iets waar we vreselijk trots op zijn.”