Design Innovation Group en Butterfly Works kondigen fusie aan

23-03-2023 (16:53) - Design

Het strategisch ontwerp adviesbureau Design Innovation Group (DIG) en het social designbureau Butterfly Works uit Amsterdam gaan hun krachten bundelen. Hiermee versterken ze hun positie wereldwijd op het gebied van social en strategic design. Butterfly Works wordt onderdeel van Design Innovation Group. 

Beide bureaus gebruiken ontwerpend denken en doen om maatschappelijke vraagstukken op te lossen. Butterfly Works werkt internationaal en faciliteert ontwerpprocessen voor ontwikkelingssamenwerking met een wereldwijd netwerk van ontwerpers en co-creatie experts. DIG heeft veel ervaring met ontwerpprocessen voor systeeminnovatie en gedragsverandering bij bedrijven en overheden in Nederland.

Door de krachten te bundelen kan DIG een grotere markt bedienen met een breder scala aan services, zowel in Nederland, als in de rest van de wereld.

Oprichter en CEO DIG, Marieke Rietbergen: “DIG heeft een duidelijke droom en ambitie om meer impact te maken. Dan is het belangrijk om een stevige organisatie te zijn. We keken al naar markten waar we ons op kunnen begeven – op termijn – naast Nederland. Deze dromen bleken te matchen met die van Butterfly Works en daarom hebben we de verkenning om samen te gaan doorgezet”.

Hanja Holm, Managing Director Butterfly Works: “Dit biedt veel kansen om het werk van Butterfly Works te versterken. Door deze samenwerking kunnen we blijven doen waar we goed in zijn, met hetzelfde team en voor dezelfde en nieuwe opdrachtgevers onder de bezielende leiding van Marieke.”

Foto Janneke Hoeben
Van links naar rechts: Marieke Rietbergen (CEO en oprichter DIG), Hanja Holm (Managing Director Butterfly Works) en Merel van der Woude (Creatief Directeur Butterfly Works)