Wunder ontwikkelt merkstrategie RS Finance

14-11-2023 (10:25) - Design

Accountantskantoor RS Finance heeft Wunder gevraagd om te helpen bij de rebranding. Het resultaat is een nieuw merk dat in de smaak valt. Bij de eerste presentatie van de nieuwe merkstijl zei CEO Arjan Schipperus: “Ik wil eraan likken.”

Strategisch designbureau Wunder tekent voor deze rebranding en ontwikkelde een nieuwe merkstrategie, positionering, visuele identiteit en website. Alef de Jong, founder en merkstrateeg van Wunder: “RS Finance is een heel mooi en uniek accountantskantoor, maar dat zag je aan de buitenkant te weinig. We hebben het flink afgestoft, gesprekken met de directie, klant en medewerkers gevoerd en boven water gekregen wat ze echt bijzonder maakt. Dit hebben we verwoord in een inspirerend merkverhaal en uitgesproken visuele identiteit. “

Persoonlijk

Arjan Schipperus, Founder en CEO van RS Finance: “Wunder heeft ons betrokken bij het onderzoek en ons uitgedaagd om echt onderscheidende keuzes te maken. Onze identiteit is perfect vertaald in woord en beeld en voelt als een nieuwe jas die heel goed zit. De nieuwe branding is bij onze klanten ook erg goed ontvangen, we krijgen er veel en zeer positieve reacties op.”

Wendy Grootscholten, verantwoordelijk designer en Art Director: “De marker past bij de merkwaarde ‘persoonlijk’ en legt de focus op wat goed gaat of waar kansen liggen. RS Finance durfde ook te kiezen voor uitgesproken typografie én de opvallende neon groene kleur. Dat vraagt om lef. Het no-nonsense design past heel goed bij wie ze nu zijn.”

AI fotografie

Een van de waarden van RS is ‘Innovatief’ en RS past nieuwe technologie in een vroeg stadium toe. Dit was ook de inspiratie voor de fotografie, die gecreëerd is in samenwerking met fotografie agency Underpromise en fotograaf Sander Coers. “Het is mooi om te zien hoe RS Finance innovatie binnen de fotografie omarmt.” aldus Sander.
Het experiment van AI generated fotografie levert een aantal vernieuwende, iets vervreemdende beelden op die goed passen bij het grensverleggende en speelse karakter van RS Finance.

Let’s be better

RS Finance heeft meerdere vestigingen in de randstad, Curaçao en Belgrado. De ambitie om het beter te doen is gebleven. RS staat voor Rock Solid, dat is de lat. Of het nu gaat om een maandafsluiting, de relatie met een klant, een collega helpen of werken en sporten tegelijk. Dit vragen ze ook van hun klanten. Vandaar de pay-off; let’s be better!

Wunder 

Wunder is een creatief geleid en strategisch gedreven designbureau. Het bureau werkt op het snijvlak van branding, naamgeving en design. Deze combinatie zorgt voor doelgerichte creativiteit, met als doel: Unleash your brand. Wunder staat op de lijst Fonk 150 Beste Agencies van NL Naast RS Finance werkt Wunder ook voor opdrachtgevers zoals CliniClowns, Greetz, Novar, Trust en XITE.

De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.