3 redenen waarom bedrijven overstappen naar hybride werken

3 redenen waarom bedrijven overstappen naar hybride werken

23-06-2022 (09:38) - Economisch

Het werkveld heeft zich de afgelopen jaren in sneltreinvaart ontwikkeld. Door de jacht op jong talent bij bedrijven, staat inspirerend leider- en werkgeverschap hoog op de agenda. Voor veel medewerkers betekent een inspirerende baan meer autonomie, een betere werk-privé balans, minder reistijd én efficiënter werken. Daarnaast willen ze een inspirerende werkplek en meer verbinding met collega’s en de bedrijfsmissie.
 
Dat maakt hybride werken populairder dan ooit. Mindspace, de wereldwijde aanbieder van flex(kantoor)ruimte, ervaart deze ontwikkeling ook. Uit cijfers blijkt dat de vraag naar hun hybride aanbod sinds de lancering verdrievoudigd is. Het bedrijf signaleert 3 belangrijke voordelen.


1. Niet alle medewerkers hebben thuis een prettige en gezonde werkplek

Veel medewerkers vinden het prettig om zich thuis ongestoord terug te trekken om grote projecten op te pakken. Toch is niet iedereen 'gezegend' met dezelfde werkomstandigheden. Veel thuiswerkers worden gestoord door huisgenoten of familie tijdens online vergaderingen, hebben last van een haperende internetverbinding of krijgen nek- en rugklachten vanwege een werkplek die niet voldoet aan de arbowet.
 

2. Door hybride werken blijft de bedrijfscultuur in stand

Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren ontdekt dat het lastig is om de bedrijfscultuur in stand te houden wanneer medewerkers volledig thuiswerken. Uit onderzoek van PWC blijkt dat de betrokkenheid daalt wanneer werknemers meer dan drie dagen per week thuiswerken. Een hoger verloop, een hoger ziekteverzuim en een lagere productiviteit blijken de langetermijneffecten. Daarnaast leidt het tot meer stress, isolatie en een hoger risico op burn-outs. Door een hybride werkvorm aan te bieden aan medewerkers, blijven ze in contact staan met collega’s en de bedrijfscultuur.
 

3. Inspirerende werkplekken worden de nieuwe vierkante meters

Een groot voordeel van hybride werken is dat het in de meeste gevallen kostenbesparend is. Bedrijven hebben hoogstwaarschijnlijk een minder groot pand nodig en krijgen daardoor de kans om te investeren in belangrijke toekomstgerichte thema’s waaronder klimaat, technologie en een inspirerende inrichting. Dat is belangrijk, want uit een wereldwijde studie onder millennials blijkt dat maar liefst 78% de kwaliteit van de werkplek belangrijk vindt bij het zoeken naar een baan.
 

Bureaus

Media

Marketing