Actiecomite XS4ALL lanceert Freedom Internet

11-11-2019 (10:23) - Economisch

Op maandag 11 november om 11:11:11 uur is Freedom Internet gelanceerd. De nieuwe provider is te vinden op www.freedom.nl. Het doel van Freedom Internet is om een vrij, open en toegankelijk internet voor iedereen te bewerkstelligen, waarbij veiligheid, privacy en kwaliteit onze kernwaarden zijn.
 
 

Eerste kwartaal 2020

Iedereen die founding member wordt, krijgt voorrang bij fase 2: het moment waarop de nieuwe provider internetverbindingen gaat leveren. Daarmee hoopt Freedom Intermet vroeg in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen beginnen. Er zal dan in ieder geval internet, televisie en telefonie geleverd worden. Over aanvullende producten en diensten wordt later meer bekend. In eerste instantie zijn verbindingen via koper (ADSL) en glasvezel, daarna wil Freedom ook de kabelmarkt openbreken.
 
Freedom staat voor een vrij en open internet: 'Dat doen we door ons in het maatschappelijk debat te mengen en actief op te komen voor digitale burgerrechten. Niet alleen voor onze leden, maar voor alle internetgebruikers', laten de initiatiefnemers weten.
 

3000 investeerders

Aan de lancering ging een een succesvolle crowdfunding campagne vooraf. Binnen 3,5 dag werd het maximale bedrag van 2,5 miljoen euro opgehaald, bijeen gebracht door meer dan 3.000 investeerders. Hierdoor is de eerste fase van Freedom Internet mogelijk geworden.
 
 

 

 
 
 
 

 


Bureaus

Media

Marketing