Actiecomité XS4ALL Moet Blijven werkt aan oprichting nieuw bedrijf

07-03-2019 (00:01) - Economisch

Actiecomité XS4ALL Moet Blijven werkt aan de oprichting van een nieuw bedrijf onder een nieuwe naam. Het comité werkt aan plannen hiervoor omdat KPN zich tot nu toe niet bereid heeft getoond om XS4ALL te verkopen, op afstand te zetten of gewoon te laten voortbestaan.
 

De plannen voor het nieuwe bedrijf zijn al vergevorderd. Hierbij wordt de juridische structuur zo vormgegeven dat het eigendom niet is gericht op economisch gewin, maar op ideologische standvastigheid. Privacy, veiligheid, vrije toegang voor iedereen en bescherming tegen datadeling staan hierbij centraal. Er is een businessplan, er zijn mensen voor onder meer techniek, marketing, financiën en juridische zaken en er zijn gesprekken geweest met een aantal investeerders die zeer geïnteresseerd zijn in het oprichten van een bedrijf met een ideologische drive én gezond zakelijk inzicht. Die investeerders komen uit verschillende sectoren: de bankenwereld, goede doelen, telecom, private investeerders, techfondsen. Kortom: de steun is groot. Ook wordt momenteel een alliantie gesmeed met bestaande bedrijven op het gebied van hosting, telefonie, infrastructuur en beveiligd emailgebruik.
 

oplossing voor het behoud van XS4ALL

Tegelijkertijd hoopt het actiecomité nog steeds op een oplossing die voor het behoud van XS4ALL zorgt. "Wij denken dat dit het beste is voor alle betrokken partijen; KPN, XS4ALL, medewerkers en klanten. Hierbij kan worden ingezet op bijvoorbeeld het op afstand zetten van XS4ALL of een mogelijke (gedeeltelijke) verkoop van XS4ALL. XS4ALL kan zich dan weer volledig richten op de belangrijke ideologische waarden, de technologisch hoogstaande producten en de ongeëvenaarde ondersteuning voor klanten. Wij roepen KPN nogmaals op met ons in gesprek te gaan over deze optie. Als deze optie op niets uitloopt komt het comité op afzienbare termijn met een eerste stap waarmee klanten en medewerkers founding member kunnen worden van het nieuwe bedrijf", aldus het actiecomité.
 

7 maart actie voor medewerkers

Op donderdag 7 maart zal het actiecomité 's morgens vanaf 08:00 uur een publieksactie houden bij de ingang van het XS4ALL-gebouw, gelegen aan de Teleportboulevard 121 in Amsterdam. Naast diverse klanten en oud-medewerkers zal ook oud-directeur Doke Pelleboer hierbij aanwezig zijn om XS4ALL-medewerkers een hart onder de riem te steken. Ook zal hier een pamflet worden uitgedeeld aan de medewerkers.
 

Update cijfers

Meer dan 52.000 mensen hebben inmiddels de petitie voor behoud van XS4ALL getekend. Ook werd er al meer dan 10.000 euro aan 'XS4ALL Moet Blijven' gedoneerd.Tevens zijn er al bijna 1.000 ‘XS4ALL Moet Blijven’ t-shirts besteld.

Bureaus

Media

Marketing