Boels Rental neemt Riwal over

Boels Rental neemt Riwal over

11-03-2024 (11:11) - Economisch

Boels Rental is voornemens Riwal over te nemen. Het verhuurbedrijf heeft een rijke historie en expertise in voornamelijk hoogwerkers. De voltooiing van de overname is gebonden aan enkele gebruikelijke voorwaarden, zoals goedkeuringen door de relevante mededingingsautoriteiten.

De overname past binnen de ambitieuze groeistrategie van Boels om de grootste en beste verhuurpartner in Europa te worden. De overname versterkt de aanwezigheid in bestaande markten, zorgt voor uitbreiding naar nieuwe en geeft een aanzienlijke impuls aan de hoogwerker vloot van Boels.

Geografische groei

Boels en Riwal hebben een sterke marktpositie in hun respectievelijke markten. In landen waar beiden actief zijn, gaan Boels en Riwal hun krachten bundelen. De overname opent ook deuren naar nieuwe Europese markten voor Boels, zoals Spanje en Frankrijk. Waar Boels een ongeëvenaard sterk en uitgebreid netwerk in Europa heeft, is Riwal een wereldspeler met onder meer vestigingen in India en Qatar. Deze geografische uitbreiding, gecombineerd met een versterking van de specialistische verhuurdivisie, positioneert Boels voor succes en verdere groei richting de toekomst.

Uitbreiding kennis & expertise
De expertise van Riwal op het gebied van hoogwerkers voegt een nieuwe dimensie toe aan het product- en serviceaanbod van Boels. Met een vloot die voor meer dan 60% is geëlektrificeerd, draagt de overname ook bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van Boels.

"Met een gecombineerde vloot van meer dan 55.000 hoogwerkers, aangevuld met specialistische kennis & expertise, kunnen wij een ongeëvenaarde dienstverlening en service bieden waardoor onze klanten altijd door kunnen met hun project. Ongeacht hun uitdaging", aldus Pierre Boels, CEO Boels Rental. 


Bureaus

Media

Marketing