Booking.com ontving al miljarden gasten

25-04-2019 (14:07) - Economisch

Booking.com heeft sinds 2007 meer dan 3 miljard gasten verwelkomd bij alle aangesloten accommodaties. Van deze gasten verbleven er 750 miljoen in alternatieve accommodaties zoals huizen, appartementen, boten en andere unieke verblijven.


In dezelfde periode waren er meer dan 400 steden over de hele wereld waar via Booking.com meer dan één miljoen gasten verwelkomd werden. 29 van deze steden werden door meer dan 10 miljoen gasten bezocht, waaronder Rome, Barcelona, Londen en Madrid.


toekomst van reizen

'We zijn ontzettend trots op hoe ver we gekomen zijn', aldus Olivier Grémillon, Vice President bij Booking.com. 'Het is ook fascinerend om vooruit te kijken naar de toekomst van het reizen. Die toekomst wordt onder andere bepaald door het steeds bredere aanbod aan nieuwe bestemmingen, de zich verder ontwikkelende technologie en de alsmaar toenemende interesse van reizigers om nieuwe plekken te ontdekken.'


De rol van hosts en aanbieders is aanzienlijk. Uit onderzoek van Booking.com onder meer dan 21.500 deelnemers wereldwijd blijkt dat bijna tweederde van mening is dat hun ervaring is verbeterd door hosts en aanbieders die hun verblijf onvergetelijk maken. Daarnaast stelt 62 procent tips van lokale hosts of aanbieders op prijs.


alternatieve accomodaties

Booking.com is daarnaast een pionier in het aanbieden van alternatieve accommodaties. Het eerste appartement werd al in 2000 aan het platform toegevoegd, waar in 2005 het eerste chalet volgde. De eerste hotelboot kon geboekt worden in 2006 en de eerste riad werd aangeboden in augustus 2007. 

De toenemende vraag van reizigers naar alternatieve accommodaties was ook terug te zien in de Booking.com Guest Review Awards van dit jaar. Bijna driekwart van alle winnende accommodaties bestond uit huizen, appartementen en andere unieke verblijven, inclusief boten, iglo's, B&B’s en landhuizen.

 


Bureaus

Media

Marketing