bunq gaat als eerste Europese mobiele bank hypotheken verstrekken

09-12-2021 (06:00) - Economisch

bunq gaat als eerste Europese digitale bank hypotheken aanbieden. De snelgroeiende challenger is om deze dienst te leveren een samenwerking aangegaan met het Nederlandse hypotheekverstrekker Tulp. De uitrol in Nederland wordt begin 2022 verwacht.
 
Hypotheken worden steeds vaker gezien als het volgende strijdtoneel voor digitale banken over de hele wereld. Ze bieden de kans om gebruikers langdurig aan zich te binden en vormen een duurzame bron van inkomsten in een sector waar velen moeite hebben om winst te maken. Door de eerste stappen te zetten op het gebied van hypothecaire leningen, laat bunq nog maar eens zien voorop te lopen in de innovatie van digitaal bankieren.
 
"Bij bunq zijn we constant bezig met innoveren om onze gebruikers van dienst te zijn. Dat we onze gebruikers als eerste mobiele bank in Europa hypotheken aanbieden, is een geweldige ontwikkeling voor iedereen bij bunq." aldus Ali Niknam, oprichter en CEO van bunq.
 
bunq's hypotheken zullen aanvankelijk alleen in Nederland beschikbaar zijn. Ongeveer tweederde van de woningkredieten op de balans van bunq zullen een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie zijn. Hiermee wordt de aflossing van woningen met een aankoopbedrag tot €355.000 (grens voor 2022) gegarandeerd indien de leningnemer in gebreke blijft.
 

Bureaus

Media

Marketing